MENÜ

Oktay Derelioğlu: Otobüste yatacağız

Gaziantepspor Teknik Direktörü Oktay Derelioğlu, maddi sorunlarla boğuşan kulübün son durumuyla ilgili dramatik açıklamalar yaptı.

Oktay Derelioğlu: Otobüste yatacağız

Gaziantepspor’da forma giyen ve attığı gollerle yıllardır taraftarların unutamadığı isimleri arasında yer alan Gaziantepspor’un teknik direktörü Oktay Derelioğlu öyle şeyler anlattık ki, yarım asırlık koca çınarın getirildiği durum yürek sızlattı.

Gaziantep27 Gazetesini ziyaret eden Derelioğlu, takıma sahip çıkılmadığından dolayı bu seviyelere gelindiğini belirti. Kendisi hakkında asılsız haberler yapanlara tepki gösteren genç teknik adam, hiçbir meslektaşı hakkında ileri geri konuşacak bir yapıya sahip olmadığını belirtti. Bu hafta sonu deplasmanda oynayacakları Erzurumspor deplasmanına kulübün bozuk otobüsüyle gitmek zorunda olduklarını ve uçak parasının olmadığını aktaran Derelioğlu, artık otellerinde kendilerini kabul etmediğini ifade etti.

BU ŞEHİR GAZİANTEPSPOR’UN YOK OLMASINI KALDIRAMAYACAK

Gaziantepspor’u yoğun bakımda yatan hastaya benzeten teknik direktör Oktay Derelioğlu, “Gaziantepspor’dan başka bir takım yok bu takım bir tane eğer bu takım düşerse Gaziantep şehri çok üzülecek. Bu şehir Gaziantepspor’un yok olmasını kaldıramayacak, yanlış yapıyorlar ve buna ön ayak olan herkes bunun acısını yaşayacaklar. Ben bugün buradayımdır yarın yokumdur, benim olup olmamam çok önemli değil ama burada önemli olan Gaziantepspor’dur. Maalesef buraya gelen her kes burayı bitirmeye gelmiş” dedi.

HEMEN GÖREVDEN ALACAKTINIZ

Daha önce İbrahim Kızıl’dan kulüp istendiğinde şehrin dinamiklerinin de ayağa kalkması gerektiğini aktaran Derelioğlu, “Bu adam yalan konuştu diye hemen görevden alacaktınız. Şehrin ileri gelenleri o zaman takıma sahip çıkmış olsalardı Gaziantepspor bu duruma gelmezdi. Bu takım sıradan bir takım değil ülkeye mal olmuş koca bir çınar kesinlikle bu duruma gelmemesi gerekiyordu” dedi.

İNANILMAZ TAKIM OYUNU OYNUYORLAR

Takım olarak kötü oynamadıklarını sadece basit hatalar yaptıklarını aktaran Derelioğlu, “Sadece basit hatalar yapıyoruz ve tecrübemiz yok. Bizim oyuncular inanılmaz takım oyunu oynuyorlar ben çocuklardan memnunum. Biz şu an sinekten yağ çıkartıyoruz çocuklar inanılmaz disiplinli çalışıyorlar, bizi dinliyorlar” dedi.

HAKKIMDA ASILSIZ HABERLER YAPILDI

Gaziantepspor’da göreve geldikten sonra kendisi hakkında asılsız haberlerin de yapıldığını açıklayan Derelioğlu, “Mesela takımı benden önce çalıştıranlar hakkında konuştuğum yönünde alakası olmayan haberler yapılmış. Ben meslektaşlarımla ilgili kesinlikle konuşmayan birisiyim eğer konuşacaksam da direk yüzüne konuşurum. Ben gediğim de şu konuşmayı yaptım. Son Giresunspor maçından sonra kazan kaldırmışsınız dedim ve ben 12 Ocak’ta geldim o tarihe kadar hiçbir şekilde takım antrenmanı yapılmamış. Lige hazırlanmamış bir Gaziantepspor buldum dedim. Bu yaptıkları son derece yanlış, kazan kaldırma ve kendilerini odalarına getirmek yanlıştır dedim. O dönemden o döneme kadar zaten hocasızdı takım. Hatta ilk yarıda izlediğim Gaziantepspor’un çocukları bana inanılmaz derecede sempati uyandırdı. Benim açıklamam bu şekildeydi çıkan haberlerde bir buçuk aydan beri takımda olduğum yazılmış ama o zaman ben 20 günlük takımın başındaydım” dedi.

MUHTEMELEN OTOBÜSTE YATACAĞIZ

Bu hafta sonu oynayacakları Erzurumspor deplasmanına otobüsle gideceklerini söyleyen Derelioğlu, “Cuma günü yola çıkacağız, Perşembe’den gitmiş olsak ili günlük otel parası ödenecek. Bizi oteller de kabul etmiyor ve şu an Erzurum’da kalacağımız otelde ayarlanmadı. Cumartesi günü tekrar maçtan sonra çıkarız buraya gelmemiz Pazar günü öğleni bulur ve ondan sonra zaten o gün dinlendiririz, Pazartesi günü ter idmanı ve Salı günü tekrar lig maçı oynanacak. Şu an otobüsümüzde arızalı, otelde kabul etmiyor eğer otobüsle Erzurum’a gidebilirsek muhtemelen otobüste yatacağız. İşin bir diğer boyutu da Cumartesi günü Erzurum kar yağışlı gösteriyor ve önümüzde ki iki günde hava yağışlı, artık nasıl gidilir bilemiyorum” dedi.

MAYIS AYINA KADAR SÖZ VERDİM

Takımın disiplin içinde çalıştığını kaydeden Derelioğlu, “Bir tanesine katkı sağlıyorsam, bir tanesini bir şeyler verebiliyorsam ben böyle mutlu oluyorum. Ben Mayıs ayına kadar söz verdim buradayım takım iyi de olsa kötü de olsa ben sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Şurada sezonun tamamlanmasına iki ay var ve bunu da sıkıntısız bir şekilde tamamlayalım biz sadece bunu istiyoruz. Deplasman giderleri çok yüksek paralar değil zaten Erzurum sonrası da 5 deplasman maçımız kalıyor. Koca şehir de deplasmanları karşılayacak bir tane iş adamı olmaz mı Allah aşkına. Zaten kulüpte yönetici diye kimse yok bir tek başkan var o da tek başına cebinden vermeye çalışıyor. Artık o da verememe durumuna geldi” dedi.

BURANIN DURUMU KAPKARANLIK

Tesiste 15 günden bu yana sadece çorba ve pilavın dışında yemek çıkmadığını belirten Derelioğlu, “Taraftarları yazmıştı zaten gastronomi şehrinde açız diye. Bir süre önce elektrikler kesikti ama hesapta bir süreliğine o sorun da çözüldü fakat buranın durumu kapkaranlık. En azından şu iki aylık süreçte yaşamsal sorunlarımızı giderelim. Daha sonrasında zaten kulüpte personel de kalmaz ve birçok çalışanlara teklif geliyor ama en güzel tarafı bu çalışanlar yıllardır buradalar ve kulüplerini seviyorlar. Düzenleri bozulsun istemiyorlar ama burası bitmiş bir yer düzenleri bozulacak” dedi.

SURİYELİLER KADAR DEĞERİMİZ YOK

Gaziantepspor’a geldikten bir hafta sonra durumları net bir şekilde gördüğünü kaydeden Derelioğlu, “Bu kulübü yaşatmak yerine öldürmek istediklerini anladım. Özellikle şehrin dinamikleri kulübü yaşatmak yerine bir an önce öldürmek istiyor ben bunu gördüm ama en azından şu Mayıs ayına kadar ayakta kalalım yine öleceğiz zaten. Hiç olmazsa sahada çıkalım ama ne yazık ki bu da olmuyor. Bizim Suriyeliler kadar değerimiz yok hatta onlara verilen değerin yüzde biri kadar değer verilmiyor bu takıma. Çadır kentte ki mülteciler yemekler geliyor ama burada o bile olmuyor. Burası Gaziantep şehrinin değil de sanki başka şehrin takımıyız. Galiba biz Gaziantepspor değiliz galiba” dedi.

DAHA KAPIDA CEZALAR VAR

Gaziantepspor’un formasını giyen ve Gaziantepspor’u seven birisi olarak son derece üzücü olayların içinde olduklarını aktaran Derelioğlu, “Bu kulüp her halde Gaziantepspor Türkiye liglerinde olmayacak olursa da belki biz göremeyeceğiz. Zaten bu kulüp transfer yasağı cezasını yemiş ama daha kapıda cezalar var. Alt yapıda yer alan küçük yaşta 70 – 80 kadar futbolcu var ve artık alt yapıya da futbolcu alamıyorsunuz ve işin en kötü tarafı ise 10 yaşında ki bir çocuğa dahi sıfır lisans yapamıyorsunuz. O bile artık yasak duruma geldi, yani burası tamamen kurumuş durumda. Birkaç tane iyi futbolcu var ama ne yazık ki alamıyoruz ve bir çöp dahi kulübe alamıyoruz” diye konuştu.

BU KADAR PRİM VERİLMEMELİYDİ

Gazişehir Gaziantep yönetiminin kendileriyle oynadığı maçın ardından futbolcularına yüksek prim vermelerini anlamsız bulan Derelioğlu, “Gazişehir Gaziantep gibi çok iyi futbolculardan kurulu bir takım karşısında Gaziantepspor 17 – 18 yaşında ki çocuklarla mücadele ettiler. Maçın normal primini 20 bin lira olarak açıklamışlardı ama üçüncü golden sonra 30 bin liraya çıkartmışlar. Bizim gibi bir takıma karşı bu kadar yüksek miktarda prim verilmez asıl olan normali ise hiç prim verilmemesi daha doğruydu ama demek ki öyle uygun görmüşler” dedi.

FUTBOLCULAR MAAŞLARINI ALAMIYORLAR

Gaziantepspor formasını giyen futbolcuların asgari ücretin altında oynadıklarını aktaran Derelioğlu, “Takımda sadece Zeki Sinanoğlu, Serhan Yılmaz, İlker Günaslan ve Müslüm Talşik bin 600 lira maaşa oynarken diğerleri ise sadece bin 400 liraya oynuyorlar ama onu da aylardır alamıyorlar. Çocuklar hala babalarından aldıkları harçlıklarla geçinmeye çalışıyorlar” diye konuştu. Biz bunları yazmamış sizde okumamış olun.

Haberin Devamı
YORUM YAZ