MENÜ

Nuray Hafiftaş kaç yaşındaydı? Nuray Hafiftaş'ın memleketi

Nuray Hafiftaş vefat etti mi, haberi ne yazık ki yanıtını buldu. Hafiftaş hayata gözlerini yumduktan sonra kendisiyle ilgili merak edilenlere yanıt aranmaya başlandı. Nuray Hafiftaş kimdir? Kaç yaşında? Memleketi neresiydi. İşte bu soruların cevapları...

Nuray Hafiftaş kaç yaşındaydı? Nuray Hafiftaş'ın memleketi

Nuray Hafiftaş sevenlerini yasa boğdu. Ünlü halk müziği sanatçısı. tedavi gördüğü hastanede yaşamına veda etti. Nuray Hafiftaş bir süredir tedavi görüyordu. Nuray Hafiftaş kimdir, nereli, kaç yaşındaydı bilgilerine haberimizde yer vermeye çalıştık. Nuray Hafiftaş'ın eserleri de haberimizde.

Nuray Hafiftaş kimdir?



Nuray Hafiftaş Türk halk müziğinin yeşil gözlü kraliçesi olarak biliniyordu. Temmuz ayında büyük bir ameliyat olan Nuray Hafiftaş, karaciğer için kemoterapi tedavisi görüyordu. Türk halk müziğine 100'den fazla beste kazandıran Hafiftaş 53 yaşındaydı. Şiddetli derecede ağrılarla aylardır mücadele eden Nuray Hafiftaş, kendisini seven hayranlarına zaman zaman mesaj yollamıştı. Kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulan 53 yaşındaki Nuray Hafiftaş'ın rahatsızlığı Facebook sayfasında paylaştığı hastane fotoğrafı ile ortaya çıkmıştı. Nuray Hafiftaş fotoğrafın altına “Kemoterapiye devam... Allah tüm hastalara şifalar versin inşAllah. Hayırlı kandiller” notunu yazmıştı.

Nurah Hafiftaş nereli?



Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Çıldır'da doğdu. İlkokulu Taksim'de okudu. İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Nuray Hafiftaş'ın şarkıları



Nuray Hafitaşy birçok albüm çıkarmıştı. Sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri vardı. Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu. Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor. Türk Halk Müziği'nin çağdaş, otantizm'e asla ihanet etmeyen ama teknoloji'ye açık bir neferi oldu. Zaman oldu kendi kulvarında birlikte yarıştıkları meslektaşlarının albümlerinde vokal yapacak kadar alçak gönüllü ve özverili oldu.
Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri. Star Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan 'Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert' isimli son albümünün prodüktörlüğünü Yusuf Savaş üstlendi. 12 eserden oluşan bu albüm yaklaşık dört yıl aradan sonra çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ