MENÜ

Levent Can'ın dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek

Oyuncu Levent Can’dan muhasebe işlemleri için aldıkları paraları üzerlerine geçirdikleri iddia edilen muhasebecilerin 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, mahkeme görevsizlik kararı vererek, dosyanın İstanbul Anadolu Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Levent Can'ın dosyası Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek

Oyuncu Levent Can'dan vergi borcu adı altında aldıkları 105 bin TL’yi muhasebe işlemleri için kullanmayarak, üzerlerine geçirdikleri iddia edilen muhasebecilerin, “Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davanın 4'üncü celsesinde karar çıktı. İstanbul Anadolu 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada şikayetçi Levent Can ile avukatı Ufuk Atıcı hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar Arif Taylan Ş. ve Cemal Koray Ş. duruşmaya katılmadı.

“BAŞKA BİR OYUNCU ARKADAŞIMI DA DOLANDIRDI”

Duruşmada söz alan Levent Can, sanıkların cezalandırılmasını ve mesleğinden uzaklaştırılmasını talep ederek, “Vergi borçlarım devam etmektedir. Sanıklar ıslah olmamaktadır, eylemlerine devam etmektedir. Başka bir oyuncu arkadaşımı da aynı şekilde dolandırmıştır. O da suç duyurusunda bulunacaktır” dedi.

MAHKEMEDEN GÖREVSİZLİK TALEP ETTİ

Levant Can'ın avukatı Ufuk Atıcı, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep ederek, “Sanıklar hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep ediyoruz. Sanığın sabıkasında ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararı mevcuttur. İlgili mahkemesine ihbarda bulunulmasını talep ediyoruz. Ayrıca görevsizlik itirazımız vardır. Sanıklar 3 yıl boyunca müvekkilimin kendilerine olan güvenini kullanarak, bilerek ve isteyerek uktelerine para geçirmiştir. Kasıtları dolandırmaktır. Bu nedenle görevsizlik kararı verilmesini talep ederiz” ifadelerini kullandı.

“BANA DEKONT GÖNDERMEDİ”

Son şikayeti sunulan Can, “Şikayetim devam etmektedir. Kendisinin bana gönderdiği herhangi bir para yoktur. Buna ilişkin bir dekont da sunmamıştır” dedi. Can'ın avukatı da, “Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve erteleme kararının verilmesini istemiyoruz” diye konuştu.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NE GÖNDERİLMESİNE HÜKMETTİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar hakkında “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan kamu davası açılmış ise de, sanıkların eylemlerinin “serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güveni kötüye kullanma” suçu kapsamında kalabileceğini belirterek, mahkemenin görevsizliğine hükmetti ve dosyanın İstanbul Anadolu Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Vatanım Sensin dizisinde flaş ayrılık!

Haberin Devamı
YORUM YAZ