MENÜ

Turgay Demirel ve ekibinden geri ödeme istendi

Eski TBF Başkanı Turgay Demirel ve ekibinden, Federasyon bütçesinden mevzuata aykırı ödemeler yapıldığı gerekçesiyle geri ödeme istendi.

Turgay Demirel ve ekibinden geri ödeme istendi

TBF'de yapılan incelemelerde mevzuata aykırılıklar tespit edildi.

Basketfaul'ün haberine göre, yapılan denetimler sonucu eski TBF Başkanı Turgay Demirel ve ekibinden, Federasyon bütçesinden mevzuata aykırı ödemeler yapıldığı gerekçesiyle geri ödeme istendi.

Spor Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından yapılan denetimler sonunda 2010-12 arasındaki pek çok harcamanın federasyon hizmetleriyle ilgisi olmadığı ya da mevzuatlara aykırı olduğu gerekçesiyle Turgay Demirel, Ali Özsoy, Barbaros Akkaş ve federasyonda görev yapmış bazı kişilerden milyonlarca TL'nin geri ödemeleri istendi.

Bakanın da onayından geçen denetim rapor TBF avukatı tarafından ilgililerden talep edildi. Konu bugünkü TBF yönetimi ile ilgili olmasa da Genel Müdürlük yazışmaları TBF vasıtasıyla sürdürüyor. Bundan sonraki aşamada ödemelerin mevzuata uygun olduğunu ispat edemezse ilgili kişiler ya bu meblağları ödeyecekler ya da konu yargıya gidecek.

Geri istenen paraların başında Dünya Şampiyonası sonrası verilen ödüllerin mevzuatta yeri olmayan kişilere ödenmesi geliyor. Barboros Akkaş'a 1,250,000 TL, dönemin genel sekreteri Ali Özsoy'a 500.000 TL'lik ödül de iade edilmesi istenen paralar arasında bulunuyor.

Sportando

Haberin Devamı
YORUM YAZ