MENÜ

FIBA, NBA'den de milli değişiklik bekliyor

FIBA genel sekreteri Patrick Baumann, basketbola verilen milli araların kalıcı olacağını söylemekle kalmadı, NBA’in de eninde sonunda bu araların bir parçası olacağını iddia etti.

FIBA, NBA'den de milli değişiklik bekliyor

FIBA genel sekreteri Patrick Baumann hayli ilginç bir röportaj verdi, basketbola verilen milli araların kalıcı olacağını söylemekle kalmadı, NBA’in de eninde sonunda bu araların bir parçası olacağını iddia etti.

BallinEurope‘a konuşan Bauman, NBA’in kendi içinde kuralları olsa da dünyanın en büyük basketbol liginin milli takımların eleme maçlarıyla ilgili kurallarının değişebileceğini iddia etti.

“NBA 70 yıllık bir lig. 1960’lardan bu yana kendi içinde bir ülke ligi olarak oynanıyor, kapalı bir turnuva ve Amerikan sporunun düzenine uygun. NBA’le 1980’lerden bu yana müthiş bir ilişkimiz var. Durum şu an net: NBA sezon dışında oyuncularını milli turnuvalara gönderiyor.”

“Geçmişe saygımız var. Selefim Borislav Stankovic, David Stern’le bu konuda anlaşmıştı. NBA de bize saygı gösteriyor. Bugün G-League, FIBA turnuvalarına oyuncu gönderiyor.

“Bu durum yalnızca parkede kayıplar gelirse değişebilir. Ama basketbol global bir sporsa ve NBA küresel bir hakimiyet hedefliyorsa gün gelip farklı bir takvimi düşünmeleri de gerekebilir.”

Baumann tam da bu sebepten EuroLeague’le olan durumun değişmeyeceğini de belirtti:

“Biz kendi yolumuzdan gidiyoruz, hedefimiz mili takımlara daha düzenli maç yapma fırsatı vermek. Kulüp basketboluna saygı göstermeyen ya da sezonlarını aksatacak bir durum istemiyoruz. Ama milli takımlar için de araya ihtiyaç var. Milli takımlar daha geniş kitleleri bu oyuna ve basketbola çekiyor.”

"İlk milli aramız çok başarılı oldu. Oyuncuları çağırmanın çok zor olduğu Avrupa da bu başarının içinde yeraldı. Neyse ki EuroLeague takımları haricinde de birçok yetenekli oyuncu var."

EuroHoops

Haberin Devamı
YORUM YAZ