MENÜ

Faruk Süren'den gündem yaratacak açıklamalar

Galatasaray eski başkanlarından Faruk Süren, beIN Sports'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Faruk Süren'den gündem yaratacak açıklamalar

Öne çıkan değerlendirmeler şu şekilde:

Bu kongrede neden başkan adayı olmadınız ?

Ben görevimi yaptım. Bundan 16 sene önce bıraktım. Galatasaray benim için bir yaşam şekline dönüştü. Bir ani seçim yapıldı. Dursun Özbek, aralıkta mali bir kongre yaptı. Güzel geçti. İstediklerini elde etti. Yapmış olduğu depasmanları onaylattı. Baskın seçim yaptı . Mayısta da seçim var. Bu bir kere toplumu da rahatsız etti. Yeteri kadar bir süre de yoktu. Buradan ben Mustafa Cengiz'i kutlarım . Önemli bir vazife üstlendi. Mayısta seçim sözü işin tılsımıydı. 3000 küsür insan geldi. Mustafa Cengiz ve ekibini seçti. Galatasaray toplumu emrivakiye gelmez.

Mustafa Cengiz'e tavsiye

"Sürekli divan toplantılarına gelir. İlgisi vardır geniş bir tanınırlığı yoktu. Şimdi bugün Mustafa Cengiz başkanı kimse tanımıyordu. Başkan olacak bir tanınırlığı yoktu. Buradaki görevi şu; şimdi sarih, şeffaf bir tablonun ortaya çıkması lazım. 'Bizim şu kadar banka borcumuz var, yapmamız gerekenler budur' şeklinde özetlemesi gerekir."

Ne önerirsiniz?

"İlk başta durum tespiti. Konsantre olması lazım . Kamuoyuna gerekli açıklamaları yapması lazım .Bunu yaparken de mayısa kadar yapması gerekenleri yapacak. Mali problemleri yoluna koyması lazım."

Fatih Terim'i kendini kurtarmak için mi getirdi?

"Çok isabetli bir karar, ama bunu sezon başında da yapabilirdi. Tudor bana göre Galatasaray'ı çalıştıracak bir seviyede değil. Yaklaşım olarak da yeterli değildi . Siyasi seçim kozu olarak getirdi.

Fatih Terim'in Galatasaraylılığını sorgulayamayız. Abdurrahim çok sevdiğimiz bir arkadaşımız. Buranın durum tespiti konusunda yardımı olacağını düşünüyorum."

- "Hagi'yi tranfer ettiğinizde çok tepki aldınız..."

"Barcelona'dan bonservissiz aldık. Onun nostaljisini yapmamak lazım. Fatih Hoca'ya güvendik. Hep devam ettik ama sıkıntılarımız oldu. Kaleci, orta saha ve forvet eksiğimiz oldu. Ama çok güzel bir ekip kurduk. Birbiriyle kenetlenen bir ekip kurduk. Hagi, süper bir katkı yaptı. Gönlünde iyi bir Galatasaraylı oldu."

Kaç aday çıkar Mayıs'ta?

"Çok aday çıkar. Mart ayında bir mali kongre var. Mustafa başkanın bir tablo ile gözler önüne sermesi lazım. Ne gibi bir tablo var Riva ve Florya'yı ne yapacağız. Adayı yıktık. Biz yıktık. Dursun Özbek yönetimi belediyeye rica etti. Adayı parayla ölçmenin anlamı yok. Galatasaray Adası elden çıkmadı, yıkıldı. Ama yapılması lazım. Onun için de para lazım. Daha önemli harcamalar var . Yeni bir proje yapmamız lazım. Galatasaraylıların yararlanacağı sosyal ve finalsal getirisi olan bir tesis."

"Bizim zamanımızdaki başkanlık fakir işiydi. Mali kaynak yaratmak bakımından şimdiki başkanlık daha kolay.

Ben takdir ediyorum Fikret Orman'ı. Güzel şeyler yaptı. Stadyumu orada yapabilmiş olması çok güzel. Türk toplumuna kazandırdı. Bütün statların kullanma hakkı var. Süreli mülkiyet hakkı var. Kamu ve destek te yardımcı oldu. Avrupa'da ilerliyorlar."

"Başarıya susamanış bir takım yapabilirsek kazanabiliriz. Arda Turan'ı takımda görmek isterdim. Başakşehir'e gitmesi doğru bir şey. Futbola devam etmesi beni sevindirdi. Kaybetmemek lazım daha genç. O futbol yeteneklerini, kabiliyetlerini tekrardan gün yüze çıkartacak.

Galatasaray'ın bir kadro problemi var. Teknik direktörümüzü tartışmıyorum bile. Başakşehir akıllı futbol oynuyor. Beşiktaş malum. Fenerbahçe bence güzel takım, kötü yönetiliyor. Bir huzursuzluk var. Bir akıcılığı yok. Aykut Hoca televizyona çıktığı zaman her şeyi söyleyemiyor. Sıkıntı var. Şampiyonluğa en yakın takım Galatasaray ve Başakşehir." (AJANSSPOR)

Haberin Devamı
YORUM YAZ