MENÜ

Beşiktaş-Karabük maçından notlar

Beşiktaş-Karabük karşılaşması öncesi öne çıkan notlar...

Beşiktaş-Karabük maçından notlar

Beşiktaş ile Karabükspor, Süper Lig’de 19 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş bu maçların 11’inde sahadan galip ayrıldı (5B 3M).

Beşiktaş, Karabükspor ile kendi evinde oynadığı dokuz maçta da yenilgi yüzü görmedi (5G 4B) ve bu maçların sekizinde rakibine gol atmayı başardı.

Karabükspor bu sezon ligde gole çevirme oranı en düşük ekip (yüzde 7,7). Beşiktaş ise bu alanda ligin en kötü dördüncü takımı (yüzde 9).

Karabükspor, Süper Lig’de oynadığı son 38 deplasman maçının 37’sinde kalesini gole kapatamadı (toplam 95 gol-maç başına 2,5) ve bu maçların sadece ikisinde sahadan galip ayrılabildi (7B 29M).

Karabükspor, Süper Lig’de 2014/15 sezonu başından bu yana deplasmanlarda Gençlerbirliği’nin (35) ardından en fazla maç kaybeden ikinci takım (33). Ancak Karabükspor, çıktığı 44 deplasman maçının 33’ünü kaybetti ve yüzde 75’lik bu oran, bu süre zarfında ligde yer alan takımlar arasındaki en yüksek mağlubiyet oranı.

Karabükspor, aynı zamanda ligdeki son sekiz deplasman maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu, ligde deplasmanlarda halen devam eden en uzun yenilgi serisi.

Beşiktaş evinde oynadığı son 10 lig maçının beşinde gol yemedi. Karabükspor ise deplasmanda oynadığı son altı maçın dördünde ve son üç maçta gol atamadı.

Beşiktaş ligdeki son altı maçında kalesini gole kapatamadı. Siyah-Beyazlılar, bu maçta da gol yerse, Şenol Güneş döneminde kalesini en uzun süre gole kapatamadıkları seriyi elde edecekler.

Beşiktaş bu sezon Süper Lig’de maçların ikinci yarılarında en az gol yiyen (9; Kayserispor’la birlikte), Karabükspor ise ikinci yarılarda en az gol atan (9) takım.

Karabükspor takımında Süper Lig’de Beşiktaş’a karşı gol atan bir oyuncu bulunmuyor.

Vagner Love, Karabükspor ile karşılaştığı üç maçta beş gol attı. Love’ın Süper Lig’de daha fazla gol attığı bir rakibi yok.

Ricardo Quaresma bu sezon ligde en fazla şut pası atan (57) ve isabetli orta yapan (73) isim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ