MENÜ

Su altındaki zorlu kapışmalar sona erdi

Trabzon, dünyanın en zor spor branşlarından biri olarak kabul edilen sualtı ragbisinin en önemli turnuvalarından birine ev sahipliği yaptı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Sualtı Ragbisi Büyükler Federasyon Kupası’nın sahipleri, erkeklerde Kocaeli Deniz Yıldızları Spor Kulübü, kadınlar kategorisinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oldu.

Su altındaki zorlu kapışmalar sona erdi

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen Sualtı Ragbisi Büyükler Federasyon Kupası’na kızlar kategorisinde 6, erkeklerde de 7 olmak üzere toplam 13 takım katıldı. Son derece çekişmeli geçen maçlara sahne olan turnuvada aynı zamanda Sualtı Ragbisi A Milli Takım aday kadrosu da belirlendi.

Büyük ilgi gören turnuvada kadınların verdiği mücadeleler ayakta alkışlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü zirveye kurulurken, ikinci Oğuzhan Özkaya Spor Kulübü, üçüncü de Buz Yüzme ve Sualtı Spor Kulubü oldu. Erkeklerde ise zirveye Kocaeli Deniz Yıldızları SK kurulurken ikincilik kürsüsüne Ege Sualtı Ragbisi SK, üçüncülük kürsüsüne ise Oğuzhan Özkaya SK çıkmayı başardı.

Ödül töreninde TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Ortahisar İlçe Müdürü Ecvet Kurt ve Şube Müdürleri Ali Sağıroğlu ve Yusuf Çebi hazır bulundu. Müdür Öztürk, “Son derece zor bir spor branşı. Ama gençlerimiz mükemmel mücadeleler çıkardı. Bu önemli turnuvanın Trabzon’da düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduk” dedi.

Başkan Şahin Özen de yaptığı açkılamada, “Türkiye olarak bu zorlu spor dalında geçen yıl Avrupa Şampiyonu olmayı başardık. Daha büyük başarılara imza atacak potansiyelimiz, çok yetenekli sporcu grubumuz var” diye konuştu.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ