MENÜ

Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, katıldığı canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Cengiz, Ndiaye transferinden, Sneijder'in takımdan ayrılma sürecine kadar yaşanan tüm gelişmelerin perde arkasını ve bilinmeyenleri aktardı.

Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programının konuğu oldu.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları:

"Ben aday olduğumda ilk şunu söylemiştim. Galatasaray'ın tüm mali durumunu net olarak öğrenmek lazım demiştim. Giderek sorunlar yumağı ile baş başa olduğumu görüyorum. Bir arabanın içinde camdaki buğuyu silip, etrafı görmeye çalışıyorsunuz. Çok daha fazla çalışacağız."

"Doğru olmak bir meziyet haline geliyor. Normali bu zaten. Camiamıza hep doğru olacağımızın sözünü verdim. Galatasaray'da yapılan istifalar yönetimin dinamik olduğunu gösterir. Ben hiçbir zaman Celal Abimizin istifasını istemedim. Sevdiğim saydığım bir abimizdir."

"Biz her zaman devleti öne alırız. Devletin bekası her şeyden önemlidir. Bunu söyleyince kafatasçı olarak algılamasınlar."

'Sessizlerin sesi oldum ben'

"Galatasaray Başkanlığına aday olmak gibi bir düşüncem yoktu ama herkes çekilince ben orada kaldım. Bunu espri olarak söylüyorum tabii ama beni adaylığa Galatasaraylılar itti. Sessizlerin sesi oldum ben. Biz seçime %60 hazırdık. Dursun Başkan dahil %100 hazırdım diyen olursa gülerim."

"Oğlum benim fahri konsolos. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu birlikte görüştük, bunu konuşuyorlar. Gülüyorum."

'Kesinlikle adayım'

"Mayıs ayındaki seçimde kesinlikle adayım. Benim hiçbir projem 3 aylık olamaz. Ben 5 yıllık kalkınma planları hedefleyen bir insanım. Ben bu programa gelmeden önce Fatih Hocam ile 2-3 saat Mayıs ayındaki transferlerimizi konuştuk."

'Çok sorun vardı ve büyüdü'

"Ben buraya gelirken bile şunu nasıl öderiz, bunu nasıl yaparız onu düşünüyorum. Sivaslılar, Kayserililer diğer taraftarlar alınmasınlar ama Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş spor kulüpleri. Sportif camiaların çimentosunu oluşturuyorlar. O kadar fazla diş var ve hepsinde problem var. Çok sorun var, hepsi birikti, büyüdü."

Galatasaray'dan Jason Denayer'ın sakatlığına dair açıklama

'Fenerbahçe'nin başarısını hedefliyoruz'

"Özellikle amatörlerdeki sorunlar iyice arttı. Bu demek değil ki basketbolu kapatacağız. 13 çocuk düşünün, eve sadece biri ekmek götürüyor. Futbol. 12 çocuk onun ağzına bakıyor. Fenerbahçe basketbolda çok başarılı, bunu da söyleyeyim. Biz de onu hedefliyoruz. Devletimiz kulüplere sürekli yardımcı oluyor bunu da söyleyeyim."

"Finansman bulduk getirdik gibi bir sözüm yoktu. Hatta hiçbir seçim vaadim yoktu."

Ndiaye transferinin perde arkası

"Kesinlikle şundan emin olun, hocamız dahil biz Ndiaye'yi göndermek istemedik. Menajeri Ndiaye'yi öyle bir zehirledi ki.. Menajerin söylediği ilk ücret, 14 milyon Euro ve %10 menajer parası. Biz hayır dedik."

"Aradan 2 gün geçti. Hocam aradı, "Ndiaye'yi zehirlemişler" dedi. Ndiaye denen kardeşimiz benimle de görüşmek istedi, ben kabul etmedi. Hatta beni defalarca aradı, açmadım. Numarasını nereden biliyorum, sonra mesaj attı. Bu tip şeyler benim hiç tarzım değil. Kelimeleri seçerken zorlanıyorum. Konu öyle bir yere geldi ki, Ndiaye oynamazsam olay çıkartırım, kıyamet kopartırım gibi. Biz de 4-5 gün içinde 2.8 milyon Euro artırdık rakamı ve komisyon vermedik."

"Ndiaye'nin parası bugün geldi. Chedjou ve Dany'den dolayı transfer yasağımız var. 1 milyon Euro ödememiz gerekiyor. Biz daha Ndiaye'yi satmamışız ki o dönem. Para halbuki bugün geldi. 9 milyon Euro bugün geldi, 7 milyonu daha sonra gelecek. "

"Galatasaray taraftarı olarak tahmin ediyordum"

'En zor transfer Türkiye'de yapılıyor'

"Nagatomo gündüz geldi. Sağlık testi yapmak zorundasın. Dünyada en zor transfer yapılan ülkelerden biri Türkiye. Umarım bu düzeltilir. Kız Voleybol Takımına aylardır kuruş girmiyor. Basket takımı yine. 30 milyona yakın para verdik. 19 milyon SGK borcu. Yellow Friday bize yıllık cironun %7'sini kazandırdı."

"Ndiaye transferinde hata olabilir, artı eksi olabilir ama hukuk-mevzuata aykırı bir şey yok. Uzun süreçte ödenmesi gereken para daha kısa zamanda ödenmiş. İbralık bir durum yok."

'Trabzonspor resmen paket atmış'

"Hata olabilir, beceriksizlik olabilir, artı, eksi ödeme olabilir ama hukuksuzluk yok. Mevzuata uygunluk açısından bir terslik yok. Beklediğimiz maliyetten büyük olabiliyor. Cavanda'nın serbest kalma maddesi 1.7'ydi. Cavanda'da Trabzonspor üstümüze resmen paket atmış. Bizim kırmızı çizgimiz hırsızlık. Varsa böyle bir şey %200 gereğini yaparız."

"Kombineler bizde 1993'te başladı, 700 kombine vardı o zaman. Abdurrahim Albayrak ile önlü arkalı otururduk. Aramızda bir sorun yok. Kulüpte çok iyi işler de yapmıştır. Abdurrahim Albayrak müthiş bir Galatasaraylı. Bazıları sevmiyor, şov yapıyor falan diyor."

"Abdurrahim Albayrak gibi Burak Bey ile de bir sorunumuz yok. O da iyi çalışıyor. Biz şeffafız, bir şey olursa da söyleriz."

'Sneijder takımda kalmak istedi'

"Sneijder, takımda kalmak için indirime gitmek istedi. Ben, Sneijder'in gitmemesi için müthiş mücadele verdim. Dursun Özbek'e de tekrar konuşulması için mesaj attım. Tudor, açık olarak istemedi. Sneijder, 'Tudor'la çalışacağıma, 3,5 milyon euro'yu yakarım' dedi."

"Tudor, iyi bir jimnastikçiydi, çalıştırıcıydı ama takımda o kondisyonu da göremedik."

Galatasaray taraftarından Arda Turan'a tepki!

Arda açıklaması

"Bizim taraftar Arda'ya hem kızıyor, hem gelmesini istiyor. Bir kopukluk oldu. Arda altyapımızda yetişti, geçmiş hizmeti var. Arda da taraftarı anlayışla karşılasın, küfür hariç tabii."

Dursun Özbek hakkında flaş açıklama

"Dursun Özbek, kulübe maddi olarak destek oldu. Ayrılırken, 3 çek tanzim etti. Bunların toplamı, 91 milyon TL. Bu paranın içinde ne kadar nakdî giriş var, ne kadar faiz var, ne kadar otel tutarı var bakacağız. Kendisine, ne kadar paranız varsa alacaksınız dedim. Dursun Başkan, dönemimdeki zararı karşılayacağım demişti. Ben bugün, kredi almaya gitsem, bankalardan kredi alırdım. Dursun Başkan, senetlere rehin koymuş, bu yüzden alamıyoruz. Bunu yapmamalıydı, kendisinden bunu düzeltmesini rica edeceğiz."

"Dursun Özbek'i devir teslim töreninde görmedim. Kendisinden senetlerin kalmasını, hisselerimiz üzerindeki rehnin ve Emlak Konut üzerindeki temliğin kalkmasını rica ediyorum."

"UEFA kendine gelmeli. UEFA 5 ülke dışındakilere üvey evlat muamelesi yapıyor. Neymar transferinde ne fair var ne play. UEFA, Türk takımlarına biraz toleranslı davranmalı."

"2700 Galatasaray Kongre üyesi, 6-10 yıldır üyelik aidatlarını ödemiyorlar."

'Biz de Fenerbahçe'yi evinde yenmek isteriz'

"Fenerbahçe maçı için tabii ki Kadıköy'e gideceğim. En büyük 2 tane rakibimiz var. En büyük sermayemiz de onlar. Fenerbahçe ve Beşiktaş. Fenerbahçe bizi 6-0 yendiği için gurur duyuyor ve yıllardır söylüyorsa, biz de onları evinde yenmek isteriz."

"Seçildiğimde hemen hemen herkes telefonla teşekkür etti. Aziz Yıldırım da faks çekmiş, bana geç ulaştı."

"İnşallah Galatasaray şampiyon olacak. Galatasaray yabancı sermayeye geçerse ben başkanlığı bırakırım!"

Haberin Devamı
YORUM YAZ