MENÜ

ÖZET Sivasspor-Galatasaray maç sonucu: 2-1

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, zirve yolundaki tüm rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyük fırsat tepti. Sivasspor'a konuk olan Sarı-Kırmızılılar, sahadan 2-1 mağlup ayrılırken, deplasmanlardaki 5. mağlubiyetini aldı ve liderlik şansını kaçırdı.

ÖZET Sivasspor-Galatasaray maç sonucu: 2-1



Süper Lig'in 20. haftası, zirve takımları için kabusa döndü. İlk olarak Beşiktaş, sonrasında Fenerbahçe ve Başakşehir puan kayıpları yaşarken, eline liderlik fırsatı geçen Galatasaray, Sivasspor'a konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar, Yiğido karşısında çok kötü bir performans sergiledi ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Deplasmanlarda bu sezon 5. yenilgisini alan Galatasaray, zirveye oturma fırsatından yararlanamadı.

Bu sonuçla 41 puanda kalan Cim Bom, 43 puanlı Başakşehir'in 2 puan arkasına düştü. Sivasspor ise puanını 30'a çıkardı.

Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri Ndinga ve Kone (p) kaydederken, Galatasaray'ın tek golünü Eren Derdiyok kaydetti.

Puan durumu - Süper Lig 25. hafta güncel puan durumu ve maç sonuçları

Maçtan dakikalar...

Karşılaşmada ilk düdük çaldı ve maç başladı...

4. dakikada Galatasaray maçtaki ilk tehlikeyi gerçekleştirdi. Kazanılan duran top sonrası ceza sahasına yapılan ortayı Maicon penaltı noktasının az gerisine indirdi. Tolga Ciğerci'nin gelişine vurduğu şut üstten auta gitti.

14. dakikada Tolga Ciğerci, Sivasspor kontra atağında Emre Kılınç'ı faulle durdurdu. Pozisyon sonrası Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş, tribündeki bir grupla kısa süreli bir tartışma yaşadı.

Galatasaray'ın kalan maçları | Galatasaray fikstürü

GOL! 16. dakikada Sivasspor maçta 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Kullanılan kornerde Ndinga altı pas üstünde kafayı vurdu ve ev sahibi ekip öne geçti.

18. dakikada Sivasspor 2. gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Bifouma'nın ortasında penaltı noktası üzerinden kafayı kuran Kone, üst direğe takıldı.

25. dakikada Feghouli'nin kullandığı kornere kafayı vuran Jason Denayer, kaleyi bulamadı.

32. dakikada Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. Yine Feghouli'nin kullandığı kornerde altı pasa hareketlenen Maicon'un kafası az farkla dışarı çıktı.

41. dakikada Rybalka, Feghouli'ye yaptığı faul sonrası, maçtaki ilk sarı kartı gördü.

45. dakikada Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. Kazanılan topla kontra atağa çıkan Sarı-Kırmızılılar'da Feghouli topu taşıdı. Ceza sahası dışında plaseyle kaleyi yoklayan Cezayirli futbolcunun şutu az farkla auta çıktı.

Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.

***********

İkinci yarı başladı.

51. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla dripling yapan Garry Rodrigues, altı pas içine koşu yapan Yasin Öztekin'i gördü. Yasin bomboş pozisyonda topu auta gönderdi.

56. dakikada Sivasspor penaltı kazandı. Denayer, sağ bek oyuncusu Auremir'e yaptığı hareket sonrası hakem Fırat Aydınus, yardımcı hakemin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi.

58. dakikada topun başına gelen Aroune Kone, skoru 2-0'a getirdi.

59. dakikada Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci'nin yerine oyuna dahil oldu.

61. dakikada Ziya Erdal, Garry Rodrigues'e yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

68. dakikada Feghouli, yerini Belhanda'ya bıraktı.

76. dakikada Muslera, itirazlarından dolayı sarı kart gördü. Uruguaylı kaleci, cezalı duruma düştü.

79. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Garry Rodrigues kendi yarı sahasından taşıdığı topta Belhanda ile verkaç yaptı, içeri çevirdiği top kaleci Tolgahan'dan sekti. Eren Derdiyok pozisyonu tamamladı ve skor 2-1'e geldi.

83. dakikada Mariano sarı kart gördü.

89. dakikada Galatasraray beraberlik golüne çok yaklaştı. Kaleci Tolgahan'ın boşa çıktığı topun ardından Sinan Gümüş aşırtma bir vuruş yaptı. Çizgi üzerinden Medjani topu son anda çıkardı.

90+3'te Ryan Donk'un uzaktan çektiği şutu Tolgahan zorlukla kurtardı.

90+5'te Sinan Gümüş kale ağzından vurduğu kafa auta gitti.

Galatasaray son dakikalarda büyük baskı kurmasına karşın gol pozisyonlardan yararlanamadı ve maç 2-1 sona erdi.

11'ler

Sivasspor: Tolgahan, Ziya, Medjani, Bjarsmyr, Auremir, Hakan, N'Dinga, Rybalka, Emre, Bifouma, Kone

Yedekler: Sergio Rochet, Mert Hakan, İbrahim İşçi, Muhammet Demir, Hakan Bilgiç, Henri Saivet, Paul Papp, Robinho, Serkan Sarıkaya, Zora Cyrica

Galatasaray: Muslera, Mariano, Denayer, Maicon, Nagatomo, Tolga, Donk, Yasin, Feghouli, Rodrigues, Gomis

Yedekler: Eray İşçan, Iasmin Latovlevici, Koray Günter, Serdar Aziz, Hakan Balta, Martin Linnes, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Younes Belhanda, Eren Derdiyok

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ