MENÜ

Aziz Akkaya: "Oyuncularım sahaya yüreklerini koydular"

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında Beşiktaş'ın deplasmanda Galatasaray'ı 81-80 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın başantrenörleri açıklamalarda bulundular.

Aziz Akkaya: "Oyuncularım sahaya yüreklerini koydular"

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında konuk ettiği Beşiktaş’a 81-80 mağlup olan Galatasaray’ın başantrenörü Marina Maljkovic, performanslarının galibiyet için yeterli olmadığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Maljkovic, "Maçın uzun bir bölümünü düzen dışı oynadık. Karşılaşmanın bir bölümünde savaşmaya karar verdik ama maçın başından sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor." dedi.

Maçı takip etmek için salona gelen kulüp yöneticilerinin ve taraftarların verdiği desteğe dikkati çeken Sırp çalıştırıcı, "Böyle bir destek gelmesi güzel ama bizim bu desteği hak etmemiz gerekiyor. Milli maçlar arasından sonra galibiyetler alıp, bu desteği hak edeceğiz. İki takımı bir tartıya koyarsak, Beşiktaş’ın yaptıklarını yapmaktan uzaktık." diye konuştu.

Saha içinde ve dışında problemler yaşadıklarını aktaran Maljkovic, şunları kaydetti: "Değişiklikler yapmaya çalışıyoruz ama bir türlü istikrarlı şekilde bunları sahaya yansıtamıyoruz. Kariyerimde ilk defa başıma gelen şeyler bunlar. Hem saha içinde hem de saha dışında yaşanan problemler var. ’Artık yeter’ demek istiyorum. Buradan ayrılabilirdim ama en kolayı bu olurdu. Bu süreç içinde oyuncularla iletişim kurmaya çalıştım ve böyle bir karar almamayı uygun gördüm. Oyuncularıma soyunma odasında gözlerinin içine bakarak söyledim. Aradan sonra takımda açlık ve istekli oyun görmek istiyorum. Farklı bir takım oluşturmaya çalışacağız."

Galatasaraylı oyuncu Ewelina Kobryn ise basit hatalar yaptıklarını dile getirerek, "Böyle bir maçtan sonra konuşmak kolay değil. Belki 1 sayıyla kaybettik ama bu da rakibimizden 1 tane fazla hata yaptığımız anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Başantrenörü Aziz Akkaya, derbi müsabakasında Galatasaray’a karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Karşılaşmadaki mücadelelerini öven Akkaya, "Sahaya yüreklerini koydular. Derbi maçta nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle oynadılar." açıklamasını yaptı.

Galatasaray gibi kadın basketboluna değer veren ve FIBA Avrupa Ligi’nde oynayan önemli rakibe karşı oynadıklarını vurgulayan Akkaya, "Takımımız her geçen gün üzerine koyuyor. Bundan sonraki hedefimiz üst sıralara çıkmak. Sene başında çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bundan sonra daha iyisini yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.
Siyah-beyazlı oyuncu Esra Erden Atacan da açıklamasında, iki takımın da derbiye yakışır şekilde mücadele ettiğini anlatarak, "Bu hafta çok iyi çalıştık ve antrenmanda çalıştıklarımızı uyguladık. Derbi maçları her zaman önemlidir. Önümüzde bir derbi maçı daha var. Milli maçlar arasından sonra Fenerbahçe’yi de yenmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ