MENÜ

'Küçük Usta' Ekin Barış Özenir!

Ekin Barış Özenir, Türk satrancının yüzünü güldürdü. Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu ile dünya ikinciliği bulunan milli satranççımız 2 bin 400 ELO puan barajını 13 yaşında aşan ilk Türk sporcu oldu.

'Küçük Usta' Ekin Barış Özenir!

Satrançta yetenek düzeyini ölçmek için kullanılan ELO derecelendirmesinde 13 yaşında 2 bin 400 puanı geçen ilk Türk sporcu olmayı başaran Ekin Barış, Uluslararası Usta (IM) unvanı almaya hak kazandı. Mersin’de 6 yaşındayken satranç oynayan arkadaşından etkilenerek kursa başlayan milli sporcu Ekin Barış, ailesinin desteğiyle katıldığı turnuvalarda önemli dereceler elde etti. Ekin Barış, 7 yaşında Türkiye birincisi, Dünya Okullar ve Avrupa ikincisi olurken, 9 yaşında Avrupa Okullar birinciliğine, dünya üçüncülüğüne ve 12 yaşında ise Avrupa Yaş Grupları ikinciliğine ulaştı.

‘Grand Master’a 3 norm var!

Kursta satrança yeteneğinin olduğunu ve oynarken eğlendiğini fark edince, oynamaya devam ettiğini dile getiren milli sporcu, şöyle konuştu: “Dünya Olimpiyatları’na 8 yaşında katılarak, bu organizasyonda unvan alan en küçük sporcu oldum. Onun dışında çeşitli yaşlarda Dünya Okullar ikinciliği ve üçüncülüğünü, Avrupa Okullar birinciliğini ve ikinciliğini ve 12 yaşında Avrupa Yaş Grupları ikinciliğini kazandım. Şu anda uluslararası usta unvanının ilk normunu almayı başardım. Üç norm daha aldıktan sonra hedefim büyük usta (Grand Master) olmak”.

Haberin Devamı
YORUM YAZ