MENÜ

Ragbi Federasyonu'ndan Naim Süleymanoğlu'na vefa

Türkiye Ragbi Federasyonu (TRF), 2018-2019 yılı 15’li Ragbi 1. Ligi'nin ismi, Türkiye Naim Süleymanoğlu Ragbi 1. Ligi olarak değiştirdi.

Ragbi Federasyonu'ndan Naim Süleymanoğlu'na vefa

Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği nadide sporculardan olduğunu belirterek kendi hayatında da Süleymanoğlu’nun çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Ragbi branşı teknik kurulunun aldığı karar doğrultusunda 2018-2019 yılı 15’li Ragbi 1. Ligi'nin ismi Türkiye Naim Süleymanoğlu Ragbi 1. Ligi olarak değiştirdiklerini vurgulayan Pazan, "Naim Süleymanoğlu, hem dostumuz, hem ağabeyimiz ayrıca yeri doldurulamaz bir sporcudur. Onu sportif anlamda her zaman kendimize örnek aldık. 2017 yılında henüz 50 yaşında aramızdan ayrılması bizleri derin üzüntüye soktu. 46 farklı rekorla dünya halter tarihine adını altın harflerle yazdıran Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu efsane sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun adını federasyonumuzda bulunan dört branştan biri olan Ragbi 1. Ligi'ne vermek istedik. Teknik kurulumuzun almış olduğu karar neticesinde 2018-2019 sezonu 15’li Ragbi 1. Ligi'nin ismini, Türkiye Naim Süleymanoğlu Ragbi 1. Ligi olarak değiştirdik" dedi.

Pazan, genç sporcuların Naim Süleymanoğlu’nun azmi, vatan sevgisi ve mücadeleci yönünü örnek alması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ