MENÜ

Nassar'ın cezası gözyaşlarıyla yazıldı

Michigan Üniversitesi ve ABD Cimnastik Takımı doktoru Larry Nassar, cinsel istismardan 175 yıl hasip cezasına çarptırıldı. 20 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ve olimpik atletlerin de yer aldığı 156 genç kadın, gözyaşları içinde saldırganlarıyla yüzleşti. Kadınlar, Nassar’a ‘Büyüdük ve dünyanı başına yıkıyoruz’ derken hakim Aquilina son sözü söyledi: Senin ölüm fermanını imzaladım.

Nassar'ın cezası gözyaşlarıyla yazıldı

1986’da ABD Cimnastik Milli Takım doktoru olarak göreve gelen ve 1997’de de Michigan State Üniversitesi takımında işe başlayan 54 yaşındaki Larry Nassar yaptıklarının karşılığını aldı. 2016 temmuz ayında kendisine yöneltilen ‘çocuk pornosu’ iddilarını kabul eden ve aralık ayında 60 yıl hapis cezası yiyen Nassar’ın cinsel istismar davası da sonuçlandı. Hastası olan Kyle Stephens’ın şikayetiyle başlayan ‘cinsel istismar’ davası dalga gibi büyüdü. Ortaya çıkan tablo ise tam bir felaketti...

Aralarında Simon Biles da var

Görev yaptığı 20 yıllık süreçte, Nassar’la tam 4 olimpiyat gören ABD Milli Takımı’nda olimpiyat madalyası kazanmış birçok sporcudan tutun da Michigan Üniversitesi öğrencileri, hastalar ve 13 yaşını bile doldurmamış kızlara cinsel istirmar yaptığı ortaya çıktı. Nassar kendisine yöneltilen 10 suçlamayı kabul etmişti ama çok daha fazlası vardı. Davada Nassar’la sadece 156 kadın yüzleşti. Son olimpiyatta 4 altın madalya kazanan efsane cimnastikçi Simone Biles gibi isimler de Twitter’dan yazılı açıklama yaparak, Nassar’a gelen suçlamaları doğrulamıştı.

‘Cezaevi dışında yürümeyi haketmiyorsun’

Dava sırasında Hakim Rosemarie Aquilina, “Ben seni kurtaramam bayım” diyerek Nassar’ın savunma mektubunu adeta yere fırlattı. Yüzleşmeler bittiğinde ise hakim Aquilina kararını açıklarken, “Sana ceza vermek benim için onur ve ayrıcalıktır. Yaşamın boyunca bir daha cezaevi dışında yürümeyi hak etmiyorsun. Senin ölüm fermanını imzaladım” diye konuştu. Taciz suçlamasıyla 40 ila 175 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan Nassar’ın gelecek hafta görülecek başka davada benzer suçlamalardan hüküm giymesi bekleniyor.


Süper Loto kime çıktı? Süper Loto sonuçları 25 Ocak Cuma (Süper loto sayılar - rakamlar)

Haberin Devamı
YORUM YAZ