MENÜ

EuroLeague'den Giannakopoulos'a soruşturma

EuroLeague Basketbol, Fenerbahçe Doğuş maçı sonrası taraftarlara yönelik söylemleri nedeniyle Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos'a soruşturma açıldığını açıkladı.

EuroLeague'den Giannakopoulos'a soruşturma

Panathinaikos'un olay başkanı Dimitris Giannakopoulos hakkında Fenerbahçe Doğuş maçı sonrası Türk taraftarlara yönelik yaptığı açıklamalardan kaynaklı EuroLeague Basketbol tarafından soruşturma açıldı.

EuroLeague'in yaptığı resmi açıklamada, "Cumartesi günü Panathinaikos Basketbol Kulübü sahibi Dimitris Giannakopoulos tarafından kişisel Instagram hesabında yapılan yorumlar nedeniyle EuroLeague Basketball, özellikle de söz konusu en önemli katman, taraftarlar olduğu zaman rekabetten böylesi davranışların silinmesi için mümkün olan tüm çabaları sarf edeceğini açıkça ve kesin bir şekilde ortaya koyar. Taraftarları korumak ve tüm pay sahiplerine azami ölçüde saygı göstermek EuroLeague Basketball ailesindeki tüm üyelerin (yönetim, oyuncular, koçlar, hakemler vb.) sorumluluğundadır." denildi.

Olayın sonuçlandırılması noktasında ise, "EuroLeague Basketball Bağımsız Disiplin Mahkemesi tarafından Dimitris Giannakopoulos’a yönelik bir disiplin soruşturması açılması talep edilmiştir. İlerleyen günlerde ilgili görüşmelerin yapılmasının ardından bir karara varılacaktır. EuroLeague Basketball, pay sahiplerinin bir sonraki toplantısında bu yorumları görüşecek ve farklı önlemlerin alınmasına yönelik bir değerlendirme yapacaktır." açıklaması yapıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ