MENÜ

Dakar Rallisi'ne Red Bull sporcuları damga vurdu

14 gün süren dünyanın en zorlu yarışı Dakar Rallisi, Arjantin’in Cordoba şehrindeki özel etapla sona erdi. İlk günden son güne kadar büyük heyecanın yaşandığı ve birçok sürpriz sonucun ortaya çıktığı rallide otomobil kategorisini Red Bull sporcusu efsanevi ralli pilotu Carlos Sainz, motosiklet kategorisini bir başka Red Bull sporcusu Matthias Walkner, ATV kategorisini ise Ignacio Casale kazandı.

Dakar Rallisi'ne Red Bull sporcuları damga vurdu

Dünyanın en zorlu yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi’nin 40.’sı, Peru-Bolivya-Arjantin arasında düzenlendi. Sporcuların 14 gün boyunca kum tepeleriyle ve inanılmaz koşullarla mücadele ettiği rallinin önemli iki kategorisinde Red Bull sporcuları güldü.

Arjantin’in Cordoba şehrinde düzenlenen 200 kilometrelik son etapta da liderliklerini kimseye kaptırmayan Carlos Sainz otomobil kategorisinde, Matthias Walkner ise motosiklet kategorisinde mutlu sona ulaştı. Motosiklet kategorisinde bir başka Red Bull sporcusu Toby Price da üçüncü oldu.

Avusturyalı Walkner, geçen sene kazandığı ikinciliğin ardından Dakar 2018’de birinciliği elde ederek yükselen grafiğini sürdürdü.

Toby Price ise 2016 şampiyonluğunun ve 2017’de yaşadığı sakatlığın ardından Dakar Rallisi’nde podyumda yer aldı. ‘Dakar’ı kazanan ilk Avustralyalı’ unvanını da taşıyan Price, geçtiğimiz sezon sakatlanmasına karşın 6 ay bir sürenin ardından yarışlara dönerek doktorlara göre ‘imkansızı’ başarmıştı.

EFSANE CARLOS SAINZ ZORU BAŞARDI

Dünya ralli tarihinin efsane pilotlarından biri olan 56 yaşındaki Carlos Sainz, Dakar’da otomobil kategorisini lider bitirdi ve 1990 ile 1992 yıllarında kazandığı Dünya Ralli Şampiyonası’nın yanına prestijli bir zafer daha ekledi. 2010’da da aynı başarıyı yakalayan Sainz, yarıştan sonra "Bu zaferde payı olan herkes için çok memnunum. 2018 Dakar, Afrika da dahil olmak üzere şu ana kadar yarıştığım en zorlu Dakar'dı" dedi.

Otomobil kategorisinde ayrıca, Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah da ikinciliği kaptı.

Al-Attiyah, ilerleyen yaşına karşın yeteneğinden hiçbir şey kaybetmediğini bir kez daha kanıtladı. 47 yaşındaki pilot, 2011 ve 2015’te iki birincilik elde etmişti. Al-Attiyah, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da bronz madalyanın sahibi olmuştu.

ATV dalında da Red Bull sporcularının egemenliği vardı. Şilili Ignacio Casale, 53 saat 47 dakikalık derecesiyle ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ