MENÜ

Sepp Blatter, Barack Obama'yı aramış!

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilişiyle ilgili ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Konuyu uzun süredir araştıran Avustralyalı Bonita Mersiades'in son yayımlanan kitabında Katar'ın kazandığı ev sahipliği oylamasıyla ilgili herkesi dehşete düşürecek iddialar ortaya atıldı.

Sepp Blatter, Barack Obama'yı aramış!

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesinin ardından birbiri ardına çıkan spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Son olarak konuyla ilgili yazılan bir kitap, Katar'ın kazandığı ev sahipliği oylamasıyla ilgili herkesi dehşete düşürecek iddialara yer verdi.

Konuyu uzun süredir araştıran Avustralyalı Bonita Mersiades, son çıkan kitabında 2022 Dünya Kupası'nın ev sahibinin belirlenmesi sürecinde FIFA nezdinde büyük skandalların döndüğünü ortaya koydu.

Mersiades, kitabında dönemin FIFA Başkanı Sepp Blatter'in oylamayı Katar'ın kazanacağını önceden bildiğini ve bu nedenle bir diğer aday ülke olan Amerika Birleşik Devletleri'nin o dönemki başkanı Barack Obama'yı telefonla aradığını yazdı.

Kitapta ayrıca Qatari TV adlı televizyon şirketinin FIFA'ya oylamanın kazanılması karşılığında 100 milyon dolar para verdiği belirtilirken daha sonrasında Blatter'in turnuvayı Katar'dan almak için girişimlerde bulunduğu ancak Mohamed bin Hammam'ın 2011 FIFA Başkanlık Seçimi'nden çekilmesi karşılığında bu mücadelesinden vazgeçtiği kaydedildi.

Avustralyalı yazar Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer hakkında da şok bir iddiada bulundu. Mersiades, Beckenbauer'in oylamada Avustralya'yı desteklemesinin ardında söz konusu ülkenin yetkililerinden aldığı yüklü miktarda rüşvetin bulunduğunu iddia etti.

Alexis Sanchez'den seks skandalı!


Galatasaray ve Fenerbahçe para bastı

Haberin Devamı
YORUM YAZ