MENÜ

Çılgın profesör Sumudica

Aldığı sonuçlar kadar sıradışı hareketleriyle de çok konuşulan Kayserispor’un hocası Sumudica’dan FANATİK’e olay röportaj...

Çılgın profesör Sumudica

Marius Sumudica... 20’ye yakın yeni transfer ile Kayserispor’da teknik direktörlük görevine başladı, sıfırdan bir takım kurulmasına rağmen beklentilerin çok üstünde bir grafik yakaladı. 17 maçlık periyotta Sarı- Kırmızılılar’a tam 30 puan kazandıran Rumen hoca, taktik başarısının yanı sıra saha kenarındaki hareketleriyle lige büyük renk kattı.

Kulübe önünde en az futbolcular kadar yorulan, zaman zaman sevincinden hakeme bile sarılan Sumudica, başarısının sırrını FANATİK’e anlattı. İşte ligin en ‘çılgın’ hocasının açıklamaları...

‘Artık hedef Avrupa’

“Sezon başlangıcında 17 yeni futbolcu aramıza katıldığından, bu kadar puan toplayacağımıza açıkçası ben de inanmamıştım. İlk haftadaki Galatasaray yenilgisinden sonra herkes bizi düşme potasında gördü. Ama ben antrenmanlar ve maçlardan sonra takımın her geçen günkü uyumundan sonra inanmaya başladım.. Ve başardık. 30 puan harika. Neredeyse ligde kaldığımızın garantisi. Bu takımı normal bir Anadolu takımından transforme edip, değiştirerek her sene Avrupa’ya oynayan bir takım haline getirmek benim esas hedefim. Her sene kümeye oynayan değil, Avrupa için mücadele eden bir Kayserispor...”

‘2sene daha buradayım’

“Gerçekten çekişmeli bir lig. Kaliteli yabancı oyuncularla ligin kalitesi arttı. Benim gibi ateşli bir lig. Burada çalışmak çok hoşuma gidiyor. Açıkçası Kayseri’ye geldikten sonra benim Kayseri’ye ihtiyacım, Kayseri’nin de bana ihtiyacı vardı. Türkiye’ye gelirken Kayseri’yi basamak gibi kullanmak istemedim. Benim ilk hedefim ilk planım Kayserispor. 2 senelik daha kontratım var. 2 sene bittikten sonra takımdan bana kontrat gelmezse gelen teklifleri değerlendiririm. Futbolda sonuçlar konuşulur. Eğer ben iyi sonuçlar almasaydım kimse benle kampta röportaj yapmak istemezdi. Kötü sonuçlar alsaydım, tek başıma otelde çayımı içiyor olacaktım! İyi sonuçlar alamazsan, bavulunla gidersin”

‘12. oyuncuda benim!’

“Kulübede yaptığım hareketler benim her zamanki halim. Mars’ta bile olsam beni değiştiremezsiniz. Hocalığa başladığım ilk günden beri böyleyim, oyuncuyken de böyleydim. Hareketliyim yani. Ben yedek kulübesinde uykuya geçersem oyuncularım da uyur. Benim isteğim; oyuncularımın çılgın bir hocaları olduğunu bilmeleri... 12. oyuncu gibi, onlar gibi, kazanmalarını isteyen bir hocalarının olmalarını görmelerini istiyorum...”

Son dakika - Galatasaray'da Gomis depremi

'Lucescu haklı, alan kısıtlı'

“Lucescu’nun başarıları ortada. Türkiye’de hem Galatasaray hem Beşiktaş’la şampiyonluk kazandı. Kolay bir şey değil bu. Milli Takım konusu ise kulüpten çok farklı. Kulüpteki gibi sürekli birlikte değilsin oyuncu grubuyla. Ona şimdi biraz şans vermenizi istiyorum. Zamana ihtiyacı var, daha 3 ay çalıştı. Eğer Avrupa Şampiyonası’na katılamazsa o zaman eleştirebilirsiniz. Kısıtlı bir alan var Türkiye’de... Futbolcular için yani, kısıtlı sayıda Türk futbolcu var. Lucescu bu konuda haklı.”

‘Hemen Kayserili oldum!’

“Antalya’da taksiye bindim, oteli söyledim. Üstümde Kayserispor’la ilgili bir kıyafet yoktu. Taksimetreyi niye açmadığını sordum, ‘standart, fiyatlarımız 120 lira’ dedi. Ben de arabadan inerken 100 lira verdim şaka amaçlı. O da bana hemen ‘sen Kayseri’den misin?’ dedi. Kısa sürede Kayserili oldum!”

Maç öncesi Galatasaray'a mesaj...

‘Onlar için de zor olacak’

“Galatasaray maçı elbette zor olacak. Haftanın en kritik karşılaşmalarından biri. İlk yarıda yenilmiştik, bu kez kazanmak istiyoruz. En kötü 1 puan almalıyız. Galatasaray büyük bir takım, tarihleri ve başarıları ortada. Ancak oyuncularım sahaya çıktıklarında bunları unutmalı. Futbol 11’e 11 oynanır. Her iki taraf için de zor maç olacak. Sadece bizim için değil! Maça çıkarken topladığımız 30 puanı unutacağız. Ancak bu şekilde yolumuza devam edebiliriz. Ben oyuncularımı kesinlikle 1 maç için ayrı ayrı motive etmiyorum. Ayrı ayrı hazırlanmıyorum. Çünkü öyle yaparsak 4 büyük takım var. Onlardan 1 puan alsak ligde kalamayız. Dediğim gibi Beşiktaş’tan Başakşehir’den Trabzon’dan puan aldık. Bursaspor, Göztepe maçı var kazandığımız ayrıca. Çıkıp yine oynayacağız”

Şampiyonluk yarışı ne olur?

‘Başakşehir’in bir avantajı var’

“Bence zirvedeki 4 takım da mücadeleci. Başakşehir’in bir avantajı var diğerlerine göre; aynı hocayla yıllardır oynuyorlar. Arda’nın iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum ama ben kargaşa çıkmasını istemiyorum! Dolayısıyla kimsenin sistemi ve transferleriyle ilgili yorum yapmayacağım. Ama tecrübeli oyuncular, yıllanmış şarap gibidir.”

‘Deniz özel oyuncu’

“Deniz Türüç çok konuşuluyor... Evet özel bir oyuncu. 10 numaralar her zaman özeldir. Potansiyeli yüksek, böyle devam ederse büyük yerlere gelir. Umut Bulut da harikalar yaratıyor. Geçen sene 2 gol atmıştı, bu seneki performansı ortada. Bunlar sadece örnek. Geçen seneye göre herkes açısından bir gelişim, değişim var.”

Tunç Kayacı - Mehmet Ali Sabuncu

Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz'in listesi | Ne iş yapıyor, kaç yaşında?

Haberin Devamı
YORUM YAZ