MENÜ

Costacurta: Fatih Terim iz bıraktı

Eski İtalyan milli futbolcu Alessandro Costacurta, “O antrenörlük yapmak için doğmuş” dediği Fatih Terim’in İtalya’da iz bıraktığını söyledi.

Costacurta: Fatih Terim iz bıraktı

Dündar Keşap'a konuşan eski İtalyan milli futbolcu Alessandro Costacurta, “O antrenörlük yapmak için doğmuş” dediği Fatih Terim’in İtalya’da iz bıraktığını söyledi.

İtalyan Spor Yazarları Derneği (USSI) geleneksel seminerine katılan Milan’ın efsanevi eski yıldız oyuncusu Costacurta, TRT Spor İtalya Muhabiri Dündar Keşaplı’ya özel açıklamalarda bulundu. Costacurta, teknik direktör Fatih Terim’in Milan’ı çalıştırdığı dönemden tanıdığı Keşaplı’ya, eski takımı Milan’dan, eski hocası Terim’e ve Milan’da forma giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu’na dek pek çok konuyu değerlendirdi.

DK: Şu anda İtalya Ümit Milli Takımı’nı, İtalya’nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyonası’na hazırlıyorsunuz. Kısa süre kaldı. Bugün için hazırlıklarınız ne aşamada?

AC: İleri bir durumdayız. Hazırlıklara pek çok resmi ve özel kurum, kuruluşlar da destek veriyor. Bundan çok memnunuz. Görülüyor ki, az da olsa Haziran 2019’a yapılacak bu şampiyonaya bir zaman var. Bu İtalya için çok güzel bir fırsat. Zira çok uzun bir süredir böyle bir etkinlik düzenlemiyoruz.

DK: Şu anki Milan’ı nasıl değerlendiriyorsun?

AC: Şu anki Milan, birkaç ay öncesine göre çok daha iyi durumda. Rino Gattuso’nun şu ana kadar iyi bir iş çıkardığına inanıyorum. Milan’ın başına kimin geldiğini ve Milan’ın ne olduğunu anlaştırdı diye düşünüyorum. Belki başta anlaşılmadı bu ama şimdilerde Milan oyuncuları, hangi takımda oynadıklarını anlamaya başladı.

DK: Hakan Çalhanoğlu için ne düşünüyorsun?

AC: Çalhanoğlu, çok iyi bir oyuncu. Bana göre, buraya adaptasyonunda Montella’nın da bir suçu yoktu. Burada geldiğiniz yerin aksine başka bir futbol tarzına alışmanız gerekiyor.

DK: Terim, yeniden Galatasaray’da?

AC: Terim, ben Milan’dayken bizimle kısa süre çalıştı ancak kendisinin hem Milan’da hem Firenze’de her zaman çok iyi anılar, izler bıraktı. Onun yeniden Galatasaray’ın başında antrenörlüğe dönmesine çok memnun oldum. O antrenörlük için doğmuş biri. Bu nedenle de kendisine başarılar diliyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ