MENÜ

Isla: Fenerbahçe'nin Juventus'tan eksiği yok

İsla, FB TV’de Onur Akkuş’un sunduğu ‘1’e 1’ programına konuk oldu. Şilili yıldız, takımına övgüler yağdırarak, “Tesis açısından, takım ve taraftar olarak, stat anlamında Fenerbahçe’nin Juventus’tan eksik kalır hiçbir yanı yok” dedi.

Isla: Fenerbahçe'nin Juventus'tan eksiği yok

İsla, FB TV’de Onur Akkuş’un sunduğu ‘1’e 1’ programına konuk oldu. Şilili yıldız, takımına övgüler yağdırarak, “Tesis açısından, takım ve taraftar olarak, stat anlamında Fenerbahçe’nin Juventus’tan eksik kalır hiçbir yanı yok” dedi.

İşte İsla’nın sözleri...

‘Asıl hayalim resim çizmekti’

“Futbol düşüncesi hep aklımdaydı ama kesin olarak futbolcu olacağım gibi bir düşüncem yoktu. Herkesin bir hayali vardır. Okuldayken benim hayalim, çok sevdiğim şey; resim ve çizimler yapmaktı. Arkadaşlarım ise beni futbola teşvik etti. Beni sahaya götürüyorlardı. Kendimden 4-5 yaş büyük kişilerle futbol oynuyordum ve bana, ‘Sen futbolda çok iyi yerlere geleceksin, çok iyi noktalara ulaşacaksın’ diyorlardı.”

‘Forvet başladım, ancak kötü geçti’

“11 yaşındayken Universidad Catolica takımında denemeye katıldım. Antrenman sahasına gitmek için evimden 3 saatlik yolculuk yapmam gerekiyordu. Denemeye forvet olarak başlamak istedim ancak kötü geçti. Forvetteyken ortalar geliyordu, şutlar atmak gerekiyordu, topu iyi kontrol edip goller atmalıydım. Fena olmadığımı düşünüyordum ama antrenörler bana, ‘Sen artık devam etme’ dediler! Daha sonra ise stoperde denediler ve işler benim için iyi gitti.”

SÜPER ORANLAR HEMEN KUPON YAP!

‘Gasp yüzünden bırakıyordum’

“Benim için can acıtıcı bir olay var. Bir gün yine 3 saatlik yolculukla idmana giderken gaspa uğradım. 14-15 yaşlarındaydım. Bu olay sonrası futbolu bırakma kararı aldım. Artık oynamak istemiyordum. annem ve anneannem benimle oturup konuştular. Devam etmem gerektiğini söylediler. Çünkü benim futbolcu olarak iyi yerlere geleceğimi biliyorlardı.”

‘Net olarak; neşeli biriyim’

“Yaptığım hataları tekrar etmemeye çalışan, her gün kendini geliştiren bir insanım. Şunu net olarak söyleyebilirim ki neşeli biriyim. İnsancıl olmaya çalışırım. Özellikle ilk kızım doğduktan sonra değiştim. Şimdi ikinci kızım yolda. Kesinlikle yaptığım her işten zevk almaya bakıyorum.”

‘Juventus’un istemesi şaşırttı’

“Udinese’de 2011-12 sezonunda kariyerimin en iyi dönemini geçirirken yaşadığım ciddi sakatlık, en kötü anlarımdan biriydi. İşler çok iyi gidiyordu. Alexis Sanchez, Zapata ve Gökhan İnler ayrıllmış, herkes bizim için, ‘Artık bittiler’ yorumu yapıyordu. Ancak yine başarılıydık. Şubat ayında dizimden sakatlandım ama yine de sezonu 3. bitirdik. Sezon sonunda sakatlığıma rağmen Juventus’tan teklif geldiğinde çok şaşırdım. ‘İtalya’nın en büyük takımı nasıl sakat bir oyuncuyu ister’ diye düşündüm. Gerçekten benim için büyük bir mutluluktu.”

‘Aykut Kocaman beni çok istedi’

“Bu yaz Şili’de tatildeyken menacerim aradı ve, ‘Az önce Fenerbahçe ile görüştüm. Seni kesinlikle istiyorlar’ dedi. Araştırdım ve 3-4 sağ beke sahip olduklarını görünce, ‘Fenerbahçe beni nasıl ister’ diye düşündüm. Türkiye’de de bu konu konuşuldu. Ama menacerim, teknik direktör Aykut Kocaman’ın beni kesinlikle takımda görmek istediğini söyledi. Şu anda buradayım ve Fenerbahçe’nin Juventus’tan eksik kalır hiçbir yanı yok. Tesis açısından, takım ve taraftar olarak, stata olarak...”

‘Taraftarın coşkusunu gördüğümde...’

“İlk maçımda 1 dakikalığına oyuna girsem de çok etkilendim. Benim adıma tezahüratlar yaptılar. O an bir an önce 11’e girmeliyim diye düşündüm. Bir maçtan önce arkadaşlarımın tribüne gittiklerini gördüm ve bunu anlamadım. Sonra beni de çağırdılar. Bunu yaptıklarında, o coşkuyu gördüğümde, ‘Bir insan nasıl burada olmak istemez? Bu destek karşsısında insan nasıl yüzde 100’ini vermez?’ diye düşündüm. Gerçekten harikaydı.”

En pahalı biletleri hangi kulüp satıyor?



Haberin Devamı
YORUM YAZ