MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

18 Ocak Perşembe Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

MAKTAYMAN ile ya tamam ya devam!

1.AYAK:Geçen sezon Ekim ayının ortalarından itibaren havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte çıkışa geçen, o 2 aylık zaman diliminde Adana-Şanlıurfa-Diyarbakır hattında yarışları üst üste gelmesine rağmen 7 yarışının 4’ünü kazanırken göz dolduran MAKTAYMAN’ın, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kupası kısa vade yarışta buradaki rakibine geçilmesindeki en büyük sebebin çok içerlerde kaldığından olduğu kanaatindeyim, geç de yürüdü zaten. O günden sonra koşulmayan yeni yaşına dönmesi beklenen safkanın, çalışıp çalışmadığını öğrenmek için Şanlıurfadaki dostlarımla yaptığım görüşmede, düzenli idmanda olduğunu hiçbir noksanının bulunmadığını öğrendim, lakin onlar ‘’Victory Charm’’ ı daha çok tutuyorlar onu da söyleyim de üzerimde kalmasın. Ama her zaman derim, insanın en iyi bildiği kendi bildiğidir, benim bankom MAKTAYMAN’dır. Gelirse gelir, gelmezse beşli yaparız. Bu kez kilosu 62’den 56’ya düşen safkanın dinçlikle rövanşı almasını bekliyorum, bankomdur.

2.AYAK:Zor yarış. BEYBİNİN KIZ’nı uzun zamandır takip ediyorum, birkaç yarıştır da önlerde yer verdiğimi takipçilerim bilirler, son iki yarışını ve 1400 üzeri birinciliği olmamasını önemsemiyorum, at iyi durumda, bugun olmazsa yarın olur bir yerlere not alın. Geçen ‘’Kaçar Fevzi’’ ye bir dünya yazı yazdım, en geri geldi, gitti ardına boş koşuya düştüğü geçen haftaki yarışında cazip çıktı kazandı, tabi ben çiftesini ikilisini sıralısını herşeyini yedim, yani bunu söylememdeki amaç bir ata çok ısrar ediyorsak bir-iki yarış kollansa iyi olur. Kollamayana da diyecek birşeyimiz yok tabiki, herkesin cebi kendine. İÇİMSU, yeniden düzeldi, hem kaçabiliyor, hem bekleyebiliyor, mesafe de ayırmıyor, Hüseyin Çelik’e ve ekibine bol şanslar. GÜLSENUR, Adana’da ıslak sahayı görünce uçtu, böyle süratli gitmeye aday dişi yarışlarını sever, seriye bağlayabilir. DENİZCİKIZI, istikrar yakaladı, üst tarafa oranla kilo avantajı da var, ters bir ekürisi de var. DORUGÜZEL, Adana’daki son yarışında ringde çok iyi görmüştüm, yarışa da yansıttı, orda o yarışı yapan, burda daha iyisini yapar, ıskalamam. GÖNÜLHANIM, geçen yarışında bariz şekilde 62 kilonun altında ezildi, bugun daha iyi koşar. KURMAN, ilk kez 1700’ü buluyor, ben bu atın uzayan her mesafede daha daha iyi koşacağını düşünüyorum, ablalarından yaşça küçük olabilir, ama bu işlere yaşa değil, güce ve yüreğe bakar. HAYAT NUR, Adana’da 4.olduğu yarışta çok kötüydü bence, 4 saniye geride boşlukta kalmasının sebebi 4 gün arayla koşulması olabilir. Bugun hem mesafe 300 metre uzadı, hem dinlenerek geliyor. KISMET KIZ, kendini unutturdu, gününde olduğunda sürpriz çıkışlar yapan bir at, sona ekledim.

3.AYAK:Yarışları üst üste gelince kazanamamaya başlayan ama bugun derli toplu 3 hafta nefeslenme süreci yaşayarak gelen eli kulağındaki PASPARTU, dinçlikle iyi bir yarışı beklediğim takip atım FREESIA, zaman zaman önde kurduğu sert temposuyla sürpriz çıkışlar yapan çabuk kısrak DOUBLE STEEL, iki yarıştır ağır kilolarla koşan bugun daha rahat yarışacak SANGRIA, 3 ay aradan sonra bu pistde koştuğu ilk yarışında nefes yönünden sıkışan, ardına yeşil ışık yakan, bugun hem tık nefes hem şehir aşinalığının yüksekliği doğrultusunda TİRAN, son dönemdeki performansı üzerine çok söze gerek duymadığım istim üzerindeki SEVİMLİ BİBİ, yakın markajımdaki KAKTEE, uzundan bu mesafeye dönecek olmasına rağmen 1400’de de kazanmışlıkları bulunan fit durumdaki STORMBELL, bombam YAĞMURUM sıralamamdır.

4.AYAK:Yasaklı madde çıktığı bir önceki ikinci olduğu yarışından sonra YEŞİLTAŞ’ın koşu içerisinde kendini çok sıktığını ve nemli piste tutunmakta sıkıntı çektiğini öğrendim, ona rağmen çok koştu. Ayrıca yasaklı madde çıktı evet ama kesinlikle istenerek yapılan bir durum değil bence. Yılların atçıları böyle şeylere tenezzül etmez. O yüzden atın ilgililerine geçmiş olsun diyorum, zaten cezayı yatırmışlar ki safkan koşuyor, favorim YEŞİLTAŞ’dır. Koşunun ağır ve haklı favorisi BÜREBEY, öncelikli rakibidir. Bugun yarın vururum havasındaki CEFAKEŞ ile aradan sonra iki yarış koşup istenilen düzeye ulaşan POYRAZ ATEŞİ, diğer şans verdiğim atlardır.

5.AYAK:NAĞME, BEYRUT, MATRAOĞLU, GÖKHABER, KÜÇÜK AKTAŞ yazıp bırakıyorum ama çekindiğim bir yarış.

6.AYAK:Son haftaların formda isimlerinden DEMİRYAYLASI, kalabalık grupta trafik sıkıntısı yaşamazsa kazanmaya en yakın gördüğüm safkan olup, Ankara’daki yarışlarında çok oynadığım 5 aylık aradan sonra dinçlikle etkili koşmasını beklediğim BALIK KAAN rakip önerimdir.

5 // 6,3,10,12,8,9,7,1,5 // 11,5,4,10,8,7,9,2,16 // 10,2,4,8 // 11,2,8,4,6 // 1,4

Haberin Devamı
YORUM YAZ