MENÜ

Galatasaray'da son dakika transfer haberleri - 18 Ocak Perşembe

Galatasaray'da transfer sessizliği devam ediyor. Sol bek ve forvet transferi için arayışlar sürüyor. İşte 18 Ocak Perşembe son dakika Galatasaray transfer haberleri...

Galatasaray'da son dakika transfer haberleri - 18 Ocak Perşembe

Fatih Terim yönetiminde oynadığı tüm maçları kazanan ve devre arası çalışmalarını tamamlayan Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Özellikle taraftar sol bek ve forvet transferini merak ediyor. Peki Galatasaray kimi transfer edecek? Devre arası tranfser yapacak mı? İşte Galatasaray'da yaşanan transfer gelişmeleri... Son dakika Galatasaray transfer haberleri 18 Ocak Perşembe...

GALATASARAY TRANSFER ZİRVESİ!

Sarı-Kırmızılı ekibin bugün Bucaspor ile deplasmanda oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından, transfer çalışmaları farklı bir boyut kazanacak. Kulüp başkanı Dursun Özbek, yönetime yeni giren ve başkanın sağ kolu olan Serdar Güzelaydın ve teknik direktör Fatih Terim, transfer zirvesi için İstanbul dönüşünde Florya’da bir araya gelecek.

Bu buluşmada temaslarda gelinen son nokta masaya yatırılacak. Kulübün ekonomik durumu da göz önüne alınarak, yeni bir yol haritası çizilmesi gündemde.

Öncelik yine sol bekte

Fatih hoca mutlaka bir sol bek takviyesinin yanı sıra sağ bek ve stoper oynayabilecek bir isim, bir orta saha ve bir de forvet alınmasını istemişti. Ancak şu ana kadar herhangi bir somut gelişme yaşanmadı. Öncelik yine en acil ihtiyaç olan sol beke verilecek.

Diğer bölgeler ise bu transferin durumuna göre takviye edilecek. Ayrıca kadroda düşünülmeyen isimlerin gönderilmesi için de çalışmalar yapılacak. (Metin Karabaş)

RODRIGUES VE NDIAYE'DE SON DAKİKA!

Galatasaray'dan, Garry Rodrigues ve Badou Ndiaye’yi isteyen kulüplere gözdağı. Adı İngiliz ve Alman kulüpleriyle anılan Garry Rodrigues ve Badou Ndiaye için astronomik transfer ücretleri konuşulurken, teknik patron Fatih Terim şimdiden önlemini almış durumda.

Gelişmeleri medyadan takip eden tecrübeli hocanın, “Sezon sonuna kadar bu iki oyuncuyu mutlaka takımımda görmek istiyorum” dediği öğrenildi. Ndiaye’nin 18 milyon Euro’ya serbest kalma maddesi bulunuyor. Eğer bu parayı ödeyen bir kulüp çıkarsa, oyuncunun ayrılma hakkı bulunuyor.

TERİM FORVET İSTEDİ

Antalya kampının son günlerinde Başkan Dursun Özbek ile bir araya gelen teknik direktör Fatih Terim golcü transferi konusunda ısrarcı oldu. Gazete Habertürk'ün haberine göre kulübede Bafetimbi Gomis’in tek alternatifinin Eren Derdiyok olduğunun altını çizen Terim, “Bir sakatlık olduğunda büyük sıkıntı yaşarız. Galatasaray’ın genlerinde hücum futbolu vardır. Benim kafamda 4-4-2 sistemi var. Ancak bu şartlarda bunu uygulamak çok zor. Bu yüzden sol bek dışında bir hücum oyuncusu almamız lazım. Tek forvetli sistemde oynatsam bile kulübede 2 golcü olmasını isterim. Bu aynı zamanda rekabeti de körükler, başarıyı getirir” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

"Hiçbir engel kalmaz"

Transferi masaya yatıran Terim’in, sol bekte takım içindeki Latovlevici, Hakan Balta ve Linnes seçeneklerini de değerlendirip “Bu bölgenin aksadığı aşikar. Transferde ağırlığı sol beke vermeliyiz. Ancak golcü oyuncu ihtiyacı da ortada. Kulübe ne kadar zengin olursa, şampiyonluk şansımız o kadar artar. Bu iki transferi gerçekleştirsek önümüzde engel kalmaz” dediği öğrenildi.

FATİH TERİM'DEN VETO GELDİ

Başkan Dursun Özbek ve transfer komitesi ile görüşen Terim, gündemdeki yerli kaleci transferini ise forvet takviyesinin arkasına attı.

Tecrübeli teknik adam, Antalya kampında Bafetimbi Gomis ve Eren Derdiyok'u gördükten sonra, ikinci forvet ihtiyacının daha öncelikli olduğuna karar vererek yönetime bu yönde bir rapor sundu.

Terim'in bu isteğinin nedeni Bafetimbi Gomis ya da Eren Derdiyok'un form durumu değil... Tecrübeli teknik adam, santrfor talebini Galatasaray yönetimine şu şekilde aktardı: "Gomis ve Eren kaliteli, verim alabileceğimiz santrforlar. Ancakikisi de aynı tip. Santrfor bölgesinde özellikleri, stilleri aynı. Galatasaray'ın bir de hareketli forvete ihtiyacı var. Son vuruşları güçlü, rahat adam geçebilecek, hızlı bir hücum oyuncusu ofansif anlamda bize güç katar."

Bu rapor sonrası yönetim harekete geçti. Esasen, Trabzonspor'un da ilgilendiği Loic Remy, geçtiğimiz hafta menajerler tarafından Galatasaray'a sunulmuştu. Sarı kırmızılı yönetim de gelen bu talep üzerine, Galatasaray'a gelmeye hazır olan oyuncunun ismini teknik heyete sundu.

Ancak Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Las Palmas'ta forma giyen ve 13 maçta 6 gol atan Loic Remy'den daha hızlı bir santrfor istediğini belirtip, Fransız oyuncunun transferini onaylamadı. Yönetim de Terim'in istediği özelliklerde forvet oyuncusu için çalışmalarına hız verdi. (Hürriyet)

CENGİZ ÜNDER'DEN KÖTÜ HABER

Sezon başında Başakşehir'den Roma'ya transfer olan genç kanat oyuncusu Cengiz Ünder için menajeri Ömer Koray Uzun konuştu.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in takımda görmek istediği isimlerden olan Cengiz hakkında konuşan Uzun, Galatasaray'ın ilgisini doğrularken Roma'nın, genç oyuncuyu bırakma gibi bir düşüncesinin olmadığını da dile getirdi.

Uzun, Galatasaray ve Cengiz Ünder ile ilgili "Fatih Hoca, Cengiz için çok önemli. Onu milli takımda ilk oynatan kişi. Bir ilgi vardı. Ama Roma ile en son yaptığım görüşmede; Cengiz'den memnun olduklarını söylediler. Cengiz'in herhangi bir yere gitme düşüncesi de yok. Zaten daha yeni transfer oldu. Benim bakış açım da dönmemesi yönünde. Roma ona çok ciddi bir yatırım yaptı" ifadelerini kullandı.

Ömer Koray Uzun, geçtiğimiz günlerde transfer konusunda bir açıklama daha yapmış ve ''Transfer hakkında açıklamalarda bulunan Ömer Koray Uzun, "G.Saray ve Fatih Terim isterse durum ne olur bilmiyorum ama Cengiz Ünder'in Türkiye'ye dönmek gibi bir planı hedefi yok. Cengiz Ünder'in hangi takımı tuttuğunu bilemiyorum'' demişti.

Galatasaray bir süredir Roma'da fazla süre alamayan Cengiz Ünder'i kiralamak için temaslarını sürdürüyor.

2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Cengiz Ünder, bu sezon Roma formasıyla 13 resmi maçta 403 dakika süre aldı. (Akşam)

Haberin Devamı
YORUM YAZ