MENÜ

Avustralya Açık'ta çetin eşleşmeler

Avustralya Açık ikinci turu, tenisseverler açısından heyecan katsayısı oldukça yüksek maçlar vadediyor. Novak Djokovic, Maria Sharapova ve Simona Halep gibi önemli isimler, bu turda çözülmesi gereken zorlu testlerle karşı karşıya.

Avustralya Açık'ta çetin eşleşmeler

Sezonun ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık, bu yıl erken turlarda çok çetin eşleşmelere sahne oluyor. Melbourne Park'taki turnuvanın ikinci turunda Novak Djokovic, Maria Sharapova ve Simona Halep gibi önemli isimleri son derece ciddi testler bekliyor.

NOVAK DJOKOVIC-GAEL MONFILS

Avustralya Açıkta çetin eşleşmeler



Turnuvaya ilişkin kaleme aldığımız ön bakış yazısında Djokovic ile Monfils'in eşleşebileceğinden bahsetmiştik ki o ihtimal dün itibarı ile gerçeğe dönüştü. Avustralya Açık'ı tek erkeklerde en çok kazanan isim konumundaki Djokovic'in ilk turda Donald Young karşısındaki performansı, bir geri dönüş maçı için kusursuza yakındı. Ancak henüz önemli bir turnuvada önemli bir oyuncuyla karşılaşmamış Sırp tenisçi açısından bir sonraki turda Monfils'e karşı oynamak hiç de kolay olmayacaktır.

"La Monf" lakabıyla da tanınan Monfils, turun en yetenekli oyunculardan biri. Ne var ki daha evvel de belirttiğimiz üzere Fransız raket bu hünerlerini kariyer odaklı değil, şov amaçlı kullanıyor. Yüksek yoğunluk gerektiren maçlarda bu tip mental defoları çok daha belirginleşen sempatik Fransız, bu açıdan Djokovic'e karşı ciddi bir dezavantaja sahip. Fakat şurası kesin ki La Monf, Djokovic'e Sırp tenisçinin ilk turda karşılaştıklarından daha zorlu sorularla gelecektir.

MARIA SHARAPOVA-ANASTASIJA SEVASTOVA

Avustralya Açıkta çetin eşleşmeler



Sharapova ve Sevastova, bugüne dek iki kez karşılaştı. Bunlardan ilki, son Amerika Açık'taki dördüncü tur buluşmasıydı ki Sharapova o maçı final setiyle kaybetti. Rus raket, bu yenilginin rövanşını Çin Açık'ta aldı belki ama orada da deyim yerindeyse ecel terleri döktü. Sırf bu veriler bile eşleşmenin Sharapova açısından ne kadar zor olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

İki oyuncu, teknik açıdan birbirlerine tamamı ile zıt karakterlere sahip. Dolayısıyla Sharapova, bu maçı kazanmak istiyorsa hata marjı yüksek vuruşlarda yıllardır yaptığı gibi yüksek yüzdeyle oynamak zorunda. Savunmadaki hünerleriyle geri çizgiye adeta duvar ören Sevastova, maç içinde Maria'yı çok uzun rallilere de itecektir. Bu noktada da Rus fenomenin puanları sabırla kurgulayıp zihinsel olarak ayakta kalmaktan başka çaresi yok. Öte yandan Sevastova slice vuruşlarda da oldukça etkili ki bu topları geri çevirmek resmi kayıtlara göre 1.88 boyundaki Sharapova için hiç de kolay olmayacaktır.

SIMONA HALEP-EUGENIE BOUCHARD



Kadınlar tenisinin 1 numarası Halep, ilk turu her ne kadar set kaybetmeden geçse de Melbourne Park'taki macerasına hiç de istediği gibi başlayamadı. Destanee Aiava karşısında açılış setini 2-5'ten çeviren Rumen raket, maç içinde de ayak bileğinden bir sakatlık geçirdi. Tüm bunların üstüne bir de -aklı tenisten başka her yerde olsa da- Bouchard gibi bir oyuncuyla karşılaşmak, Halep'in şu an için en son isteyeceği şeylerden biri olsa gerek.

Tepetaklak sürdürdüğü tenis kariyerinde şu an ilk 100'ün bile dışında yer alan Bouchard'ın en büyük problemi, oyununda hiçbir güçlü silahının bulunmaması. Oysa diğer tarafta Halep, bugün defansif tenis dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. Üstelik tenise de Bouchard'ın uzun zamandır hiç olamadığı kadar fazla konsantre. Ancak hem Halep'in sakatlık durumu hem de Bouchard'ın görece daha agresif bir tenisçi olması, terazinin kefelerini biraz olsun dengeliyor.

Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ