MENÜ

Soldiers hayallerine ulaştı, Türkiye'yi gururlandırdı!

Türkiye'nin en iyi CS: GO takımı Space Soldiers bir ilke imza attı. Dünya'nın en iyi takımlarının yer aldığı, Valve'in desteğiyle birlikte $1.000.000 bütçeyle düzenlenen, CS: GO camiasının en prestijli turnuvası olan ELEAGUE Major Finalleri'ne çıkma hakkını kazandı.

Soldiers hayallerine ulaştı, Türkiye'yi gururlandırdı!

Space Soldiers, öncelikle Minor Elemelerinde elde ettiği başarı ile Major Elemelerine katılma hakkı kazanmış, 12 Ocak tarihinde Amerika'nın yolunu tutmuştu. Yıllardır kulüp olarak tek hedeflerinin Major Finallerine gitmek olduğunu defalarca belirten Space Soldiers oyuncuları, bu hedefi gerçekleştirebilmek için Amerika'da dünyanın en iyi takımlarının yer aldığı Major Elemelerinde mücadelesine çok iyi bir başlangıç yapamadı.

İlk maçında hiç beklenmeyen bir şekilde Sprout takımına cobblestone haritasında 11-16 skorla mağlup olan temsilcimiz, ilk gün üzgün bir şekilde oteline döndü. İkinci gün bambaşka bir Space Soldiers karşımıza çıktı. İlk gün yaptığı hataları tamamen unutan ekibimiz çok daha güçlü bir şekilde arenada yerini aldı.

Space Soldiers ikinci maçında Kazakistan'ın güçlü takımlarından biri olan AVANGAR ile de_mirage haritasında karşı karşıya geldi. Her ne kadar ilk yarı 8-7 gibi yakın bir skorla sonuçlanmış olsa da; ikinci yarıda minimum hata yapan Space Soldiers 16-9 gibi farklı bir skorla galip gelmeyi başardı.

Swiss Sistemin oynandığı turnuvada (3 maç kazanan majore yükselirken 3 maç kaybeden turnuvadan eleniyor) durumunu 1 galibiyet 1 mağlubiyete taşıyan Space Soldiers Amerika'nın güçlü ekiplerinden Misfits karşısında de_train haritasında 16-13 galip gelerek Major'e bir adım daha yaklaştı.

Kader maçında mousesports ile de_mirage haritasında karşı karşıya gelen Space Soldiers, T tarafında başladığı maça Ahmet "paz" Karahoca'nın gösterdiği ekstra performansın etkisiyle ilk yarıyı 10-5 galip bir şekilde kapattı. T'de ilk rounddan itibaren olağanüstü bir düzeyde oynayan paz, oyunun en kritik yerlerinde aldığı kritik kararlar ile takımını sırtladı diyebiliriz. XANTARES'in de kritik vuruşlarını unutmamak gerekiyor.

Her ne kadar ikinci yarıda mousesports geri dönüş sinyallerini verecek şekilde arka arkaya roundları kazanmış olsa da; Space Soldiers geri dönüşe izin vermedi. suNny'nin oyunu domine edecek şekilde etkili performansı, oskar'ın AWP performansı, ropz'un yeteneği mousesports takımını kurtaramadı. Space Soldiers, hem oyuncuların, hem de CS: GO'ya gönül vermiş tüm camianın yıllardır hayalini kurduğu Major turnuvada yer alma hedefine nihayet ulaştı. mousesports takımına karşı de_mirage haritasında uzatmalarda 19-17 skorla galip gelerek SK Gaming, FaZe, Cloud9, fnatic, G2, Gambit ve Virtus pro gibi üst düzey takımların yer aldığı ELEAGUE Major 2018 turnuvasında yer alma hakkını kazandı.

Space Soldiers, 19 Ocak tarihinde Amerika'da kariyerinin en büyük sınavını verecek. Kendilerini tebrik ediyoruz, şimdiden başarılar diliyoruz!

Haberin Devamı
YORUM YAZ