MENÜ

Trabzon'da uçak pistten çıktı! Trabzon Havalimanı'nda seferler başladı mı?

Trabzon'da uçak düştü! Ankara Trabzon arasında uçuş yapan Pegasus Havayolları tarifeli seferi, Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kayarak pistten dışarı çıktı. Pegasus'tan yapılan basın açıklamasında uçakta bulunan 162 yolcu, 2 pilot ve 4 mürettebatın yara almadan tahliye edildiği açıklandı.

Trabzon'da uçak pistten çıktı! Trabzon Havalimanı'nda seferler başladı mı?

Cumartesi gecesi meydana gelen kazanın ardından yolcu trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı'na İstanbul'dan yapılması planlanan Türk Hava Yolları seferleri de iptal edildi. Havalimanı pazar sabahı saat 8'de uçuş trafiğine yeniden açıldı.

ANKARA- TRABZON seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başında manevra yaparken, pistten çıkan yolcu uçağı için kurtarma çalışması başlatıldı. Bu arada olaydan sonra tedbir amacıyla hava trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı yeniden uçuşlara açıldı.

Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, dün saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı, pistin kuzey istikametinde deniz tarafına yöneldi. 162 yolcu ile mürettebatın tahliye edildiği uçak, yamaca asılı kaldı. Trabzon Havalimanı, hava trafiğine kapatılırken, uçaklar da Erzurum, Erzincan, Ordu-Giresun ve Samsun havalimanlarına yönlendirildi.

Trabzon'da uçak düştü izle



Trabzon'da uçak düştü görseller


Trabzonda uçak pistten çıktı Trabzon Havalimanında seferler başladı mı


Trabzonda uçak pistten çıktı Trabzon Havalimanında seferler başladı mı



Trabzonda uçak pistten çıktı Trabzon Havalimanında seferler başladı mı





Pistten çıkan uçağın denize doğru yönelmesini önlemek için tedbir alındı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçağın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Havalimanı görevlilerinin vinçlerle geldiği bölgede uçak için kurtarma çalışması yürütülüyor. Havalimanı çevresinde toplanan vatandaşlarda üstgeçitlerin üzerinden uçağın kurtarılma çalışmalarını izliyor, cep telefonları ile görüntü çekiyor.

Bu arada olaydan sonra tedbir amacıyla hava trafiğine kapatılan Trabzon Havalimanı'nda sabah saatlerinde uçuşlar yeniden başladı. Havalimanı'nda seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ