MENÜ

Fatih Terim'in parolası: Ayağa kalk!

Terim kampta kemik sesi duymak istiyor! Tecrübeli teknik adam, 5’e 2 top kapma çalışmaları ve çift kale idman maçlarında sertliğe sonuna kadar prim tanıyor. Müdahale sonrası yerde kalan oyunculara doktor izni vermeyen Fatih hoca, “Ayağa kalk” diyerek çalışmayı devam ettiriyor.

Fatih Terim'in parolası: Ayağa kalk!

Galatasaray, Antalya kampının 6. gününde verimli bir çalışma programı geçirdi. Takıma bu süreçte yavaş yavaş uyum sağlayan teknik patron Fatih Terim’in en dikkat çeken özelliği ise sertliğe prim tanıması oldu. 5’e 2 top kapma çalışmaları ve çift kale idman maçlarını yakından takip eden tecrübeli hoca, sert müdahaleler sonrası yerde kalan oyuncular için doktorun sahaya girmesine izin vermiyor. Futbolcularının mümkün olduğunca diri ve güçlü kalmasını isteyen Fatih hoca, yerdeki öğrencilerine, “Ayağa kalk, devam et” diyerek oyunun akışını kesmemeye özen gösteriyor. Bu konudaki felsefesini idman öncesi ve sonrasında da oyuncularına anlatan Terim, “Kötü oyunu kabul edebilirim, ama kötü mücadeleyi asla” diyerek gönlünde yatan takımı açıklıyor.

Yardımcıları da çok hırslı

Yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş’ı birçok idman programında oyuncularla birlikte oynatan Terim, özellikle Şaş’tan çok memnun. Hasan Şaş’ın top kapma çalışmalarında en az oyuncular kadar hırslı olduğu ve onları da sürekli motive ettiği görülüyor. Tecrübeli teknik adamın en büyük isteği, bu mücadele hırsının tüm takıma yansıması.

Yedeklere Terim terapisi

Teknik direktör Igor Tudor yönetiminde ligin ilk yarısında kadroda alternatif sıkıntısı çeken Galatasaray’da, çoğunlukla aynı isimler görev yapmış, kulübeden gelenler ise takıma katkı sağlayamamıştı. Bu nedenle hem ilk 11’e hem de kulübeye takviye çalışmalarına devam eden Sarı-Kırmızılılar’da, Fatih hocanın farklı bir planı daha var. Terim, tüm sorunların transferle çözülemeyeceğini, mevcut kadrodaki oyuncuların veriminin artmasıyla da kadro alternatifinin genişleyeceğini düşünüyor. Bu doğrultuda hem hocanın kendisi hem de Hasan Şaş ve Ümit Davala gibi yardımcıları, kamp çalışmalarında sürekli fazla forma şansı bulamayan oyuncularla temas kuruyor.

Daha çok şans bulacaklar

Başta takım kaptanı Selçuk İnan olmak üzere, Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Ahmet Çalık ve Koray Günter gibi isimlerle sürekli görüşmeler yapan antrenör ekibi, bu futbolcuları kadro rekabetine hazırlamaya çalışıyor. Antalya kampında görünen tablo da işlerin yolunda gittiğini, yedek oyuncuların ikinci yarıda takıma daha fazla tutunacaklarını işaret ediyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ