MENÜ

Eren Derdiyok: Terim gelince her şey değişti

Cim Bom’un tecrübeli santrforu Eren Derdiyok, Tudor ve Terim dönemlerini şu sözlerle kıyasladı: “Tudor’un kendi tarzı vardı. İstediklerini yapmaya çalıştık. Terim gelince çok şey değişti. Tesisler, çalışanlar, stat... Bunu herkes hissetti. Çok iyi enerji alıyoruz.”

Eren Derdiyok: Terim gelince her şey değişti

Ligin ilk yarısında Gomis’in yedeği olarak şans bulabilen Eren Derdiyok, Fatih Terim’le birlikte formayı yeniden kapmayı hedefliyor. TRT Spor’a verdiği röportajda Tudor ve Terim dönemlerini kıyaslayan tecrübeli santrfor, şunları dile getirdi: “Fatih Terim’le ilk iki maçımızı oynadık ve kazandık. Gelişiyle herkese hava kattı, herkesin yüzü gülüyor. Hocanın istediği tarz futbol oynayarak iyi işler yapmak istiyoruz. Futbolda inişli çıkışlı dönemler oluyor. Düşüş yaşadım, takım da biraz düştü ama ilk dönem iyi geçmişti, son maçlarda biraz zorlandık. Bundan ders çıkarmalıyız. İyi bir kadroya sahibiz. Şimdi Fatih Terim’le yakaladığımız havayla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”

‘Karşılığını vermemiz lazım’

“Tudor ile şahsım adına sıkıntı yaşamadım. Kendi tarzı vardı. Onun felsefesi buydu, istediklerini yapmaya çalıştık. Karar onun, doğru olup olmadığını kıyaslamak bize düşmez. Terim gelince çok şey değişti. Her şekilde tesisler, çalışanlar, stat... Bunu herkes hissetti. Çok iyi enerji alıyoruz. Karşılığını en iyi şekilde vermemiz lazım.”

‘Hoca 4-4-2 fırsatı verirse’

“Gomis çok iyi oynadı. Bunu dile getirmek lazım. Her zaman onu destekledim, o da beni destekledi. Çok oynayamadım ama çift forvet oynatmak hocanın kararı. Biz en iyi şekilde kendimizi hazırlıyoruz. Hoca 4-4-2 fırsatı verirse değerlendiririm. Elimizden geleni yapıyoruz.”

‘Derbi kazanmamız lazım’

“Derbiler çok farklı. Geçmişte çok puan kaybettik. Bundan ders çıkarmak lazım. Her derbi farklı olur. Bazılarında beraberliğe oynarsın, bazılarını kesin kazanman gerekir. Taraftarı arkamıza alıp kazanmak istiyoruz.”

‘Gereksiz kayıplar oldu’

“İyi kadronun yanında iyi karakterler buraya geldi. Çok iyi başlamıştık. Hırslıydık, sonra düşüş oldu ama takım hiç pes etmedi. Gereksiz kayıplar oldu. Biraz kırgınlık oldu, daha iyi olabilirdi, yine de ilk devreyi iyi bitirdik sayılır.”

‘Yüzde yüz şampiyonuz!’

“Şampiyonluk yarışı için iyi yoldayız. En büyük aday biziz. Şampiyonluk istiyoruz. Yüzde yüz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Şampiyon Cim Bom, kalbim taraftarla...”

‘Elmander katkı sağlar’

“Yeni antrenörler çok büyük isimler. Küçükken bile takip ederdim, bazılarınakarşı da oynadım, hayrandık. Şimdi de bize yardımcı olacaklar. Çok şanslıyız, ben de çok mutluyum. Elmander’in hırsı, verdiği enerjiyi yaşatabilmek, öğrenebilmek mutluluk olur. Elmander bana katkı sağlar.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ