MENÜ

Fenerbahçe'de son dakika Batshuayi gelişmesi - FB transfer haberleri

12 Ocak Cuma son dakika Fenerbahçe transfer haberleri. Fenerbahçe'de taraftar merakla transfer bekliyor. Sarı-lacivertli takım için bir çok isim gündemde. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de son dakika Batshuayi gelişmesi - FB transfer haberleri

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sessiz ve derinden sürüyor. Peki Fenerbahçe kimi transfer edecek? Gazetelerde yer alan Fenerbahçe transfer haberleri ve detaylar bu haberde. Özellikle sarı-lacivertli takımın forvet transferi yapması bekleniyor. İşte 12 Ocak Cuma son dakika Fenerbahçe transfer haberleri...

FENERBAHÇE'DE GÜNDEM BATSHUAYI

Fenerbahçe’nin sezon başında gündemine aldığı Chelsea’nin Belçikalı golcüsü, bu kez menacerler aracılığıyla önerildi. Yönetim kararı Aykut Kocaman’a bıraktı. Eğer Kocaman’dan onay çıkarsa, Batshuayi’nin kiralanması gündeme gelebilir.

FFP nedeniyle transferde rahat hareket edemeyen Fenerbahçe, ara transferde önceliği kiralayabileceği oyunculara verdi. Forvet konusunda Sarı-Lacivertliler’e tam da istedikleri şartlarda bir öneri geldi. Kanarya, sezon başında Michy Batshuayi’yi istemiş ancak Chelsea, Morata dışında forvet almayınca oyuncusunu takımda tutmuştu.

Batshuayi, bir türlü beklediği şansı bulamadı. Maviler, Andy Carroll ve Cristian Benteke için girişimlere başlayınca, Belçikalı yıldız ayrılma kararı aldı. Batshuayi’nin bu kez menacerler aracılığıyla Fenerbahçe’ye önerildiği, “Eğer hâlâ ilgileniyorsanız, kiralık olarak getirebiliriz” denildiği öğrenildi. Benzer teklifin İspanyol ekibi Sevilla’ya da yapıldığı kaydedildi.

FENERBAHÇE-KUKESİ MAÇININ KANALI İÇİN TIKLAYIN...

Sadece forvette oynuyor

Yönetim ise kararı Aykut Kocaman’a bıraktı. Batshuayi, forvet dışında başka bir bölgede oynayamıyor. Janssen ve Soldado varken, Kocaman’ın tek yönlü bir oyuncu isteyip istemeyeceği; bu transferde belirleyici olacak. Eğer 52 yaşındaki teknik adamdan onay çıkarsa, Fenerbahçeli Yöneticiler Londra’ya çıkarma yaparak Chelsea ile masaya oturup işi bitirmeye çalışacak.

Son dakika - Transfer haberleri 13 Ocak Cumartesi

FENERBAHÇE'DE DAVY KLAASSEN GELİŞMESİ

Everton’ın kiralık olarak göndermeyi planladığı 24 yaşındaki futbolcunun adı Fenerbahçe ile anılmıştı. ​Klaassen’in Sarı-Lacivertliler’e gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Everton, Hollandalı yıldız için sezon başında 27 milyon Euro (123 milyon TL) ödemişti. Ancak Koeman’ın kovulmasının ardından Klaassen gözden düştü.

Başarılı orta saha oyuncusu son 13 lig maçında kadroya bile alınmadı. Everton’ın kiralık olarak göndermeyi planladığı 24 yaşındaki futbolcunun adı Fenerbahçe ile anılmıştı.

Klaassen’in Sarı-Lacivertliler’e gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Hollandalı futbolcu, orta sahanın ortasında defansa ve hücuma yönelik oynayabiliyor. Klaassen, geçtiğimiz sezon Ajax’ta 50 maçta 20 gol atıp 12 asist yapmış ve Avrupa Ligi’nde final heyecanı yaşamıştı.

STURRIDGE'DE SON GELİŞME

Daniel Sturridge için Celtic ve Newcastle’ın devreden çıkması, Fenerbahçe’nin elini güçlendirdi. Sarı-Lacivertliler, sezon sonuna kadar kiralamak istedikleri İngiliz yıldız için Liverpool’a sunacağı teklifi hazırladı. Fenerbahçe’nin FFP anlaşmasında maaş konusunda sıkıntısı yok. Sarı-Lacivertliler, Lirvepool’a yapacağı teklifte, “Oyuncuyu kiralarken size ödeme yapmayalım. Sturridge’ın yarım sezonluk maaşının tamamını biz karşılayalım” önerisini sunacak. Bu rakam yaklaşık 10 milyon TL. Ancak RvP ve Ozan ile yollar ayrılacağı için maaş bütçesinde yer açılacak. Bu nedenle Sturridge, ekstra bir maliyet getirmeyecek.

OZAN VE FERNANDAO'NUN BONSERVİSİ BELLİ OLDU

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Antalya kampında çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kadroda düşünmediği oyuncuları paraya çevirerek gereken transferleri yapmayı planlıyor. Sarı-Lacivertliler, Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın gözünden düşen Fernandao ve Ozan Tufan için bonservis rakamlarını belirledi. Kanarya, 30 yaşındaki Brezilyalı golcü için 3 milyon euro bonservis ücreti istiyor. 22 yaşındaki orta saha içinse belirlenen rakam 8 milyon euro. Sarı-Lacivertliler iki oyuncu için gelen sözlü teklifleri masaya yatırdı. Ancak hem Ozan hem de Fernandao için belirlenen rakamlara henüz ulaşılamadı.

Sambacı santrafora 4 talip var

F.Bahçe’de yabancı transferi için bir yabancının kadrodan çıkarılması gerekiyor. Bu konu üzerine birçok kulüp Fernandao’ya talip oldu. Ancak kimse Sarı-Lacivertliler’in istediği 3 milyon euro bonservis bedelini ödemeye sıcak bakmıyor. Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor ve Yeni Malatya, Brezilyalı futbolcuyu kiralamak istiyor. Ancak bu kulüpler futbolcunun yıllık ücretini karşılamakta zorlanıyor. Bülent Uygun’un çalıştırdığı Al Gharafa kulübü de Brezilyalı’yı isteyen kulüplerden. Daha önce ülkesi takımlarından Cruzeiro’nun da talip olduğu futbolcu Kanarya’da kalmıştı. 30 yaşındaki golcü oyuncunun sözleşmesi önümüzdeki sezon sonu bitiyor.

Arap ülkelerine gitmek istemiyor

Sarı-Lacivertliler, 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Bursaspor’dan kadrosuna kattığı Ozan Tufan için ise 8 milyon euroluk bir bedel talep ediyor. Bu rakamlara Arap ülkelerinden gelen teklifler yaklaşabiliyor. Ancak Ozan kesinlikle kariyerine Arap ülkelerinde devam etmek istemiyor. İspanya’dan Deportivo ve Real Sociedad takımları 22 yaşındaki oyuncu ile yakından ilgileniyor. Belçika’dan Anderlecht sezon başında genç oyuncuyu istemişti ancak şu anda gündemde değil. Ozan Tufan’ın Kanarya ile kontratı ise 30 Haziran 2020 yılında bitiyor.

Kaynak: Akşam

İŞTE OZAN TUFAN'IN YENİ TAKIMI

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın hazırlık kadrosuna almadığı Ozan Tufan için '​İkinci yarıda kafamdaki oyun planında yok' ifadelerini kullanmasıyla gözler Milli futbolcuya çevrildi. Ozan Tufan'ın bu sözler üzerine İspanya'dan gelen teklife evet demeye karar verdiği öğrenildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, '​Ozan Tufan ikinci yarıda kafamdaki oyun planımda yok. Doğru da olabilir, yanlış da. İşi uzatmak yerine böyle bir karar aldık. Kafamda bir oyun planı var ve Ozan'a yer yok' dedi.

Kocaman 'Ozan'ın da geleceğinin şekillenmesi ve karar vermesi için ona yardımcı olmaya çalıştık' derken gözler Milli futbolcuya çevrildi. Aykut Kocaman'ın bu açıklamaları üzerine Fenerbahçe'de bir geleceği olmayacağına kanaat getiren Ozan Tufan gelen teklifleri değerlendirmeye başladı.

Genç futbolcu daha önce yakın çevresine, “Fenerbahçe’den ayrılırsam rotam Avrupa olur. Avrupa’dan bir takıma giderek kendimi ispatlamak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” demişti.

Ozan Tufan’a en son Al-Gharafa talip olmuştu

Bülent Uygun’un teknik patronluğunu yaptığı Katar ekibinin genç orta saha oyuncusu için 8 milyon doları gözden çıkarttığı iddia edilmişti. Ancak Ozan Tufan’ın bu takıma gitmeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Milli futbolcunun hedefi Avrupa'da bir takıma transfer olmak. Daha önce İspanya’nın Deportivo La Coruna, Valencia ve Real Sociedad takımlarının 22 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiği öne sürülmüştü.

Ancak Ozan Tufan'ın en ciddi talibinin Real Betis olduğu ve Milli futbolcunun menajerinin İspanyol ekibiyle masaya oturduğu öğrenildi. Real Betis, Ozan Tufan'ı sezon sonuna kadar kiralamayı planlıyor. Ancak Fenerbahçe'nin buna nasıl bakacağı soru işareti. Sarı-lacivertli ekip Ozan'ı 7 milyon euro'ya satmak istiyor.

MANU OPSİYONU KULLANMIYOR

Sarı-Lacivertliler’in sol bek adaylarından Daley Blind’in Manchester United ile olan sözleşmesi haziran ayında bitecek. Kontratta 1 yıl uzatma opsiyonu bulunmasına rağmen hem İngiliz ekibinin hem de Hollandalı oyuncunun bunu kullanmak istemediği öğrenildi. Blind’in imza parası almak için serbest kaldıktan sonra transfer yapmak istediği öne sürüldü. Eğer Manchester United kendisi için düşük bir bonservis bedeli talep ederse, Blind yine imza parası alabileceği için bu transfer döneminde başka bir takıma gidebilir.

BEN ARFA İÇİN ŞARTLAR ZORLANIYOR...

UEFA Finansal Fair Play kuralları gereği transferi kısıtlanan Fenerbahçe her şeye rağmen Ben Arfa'yı takıma kazandırmak istiyor. 30 yaşındaki futbolcuyla Leicester da ilgileniyor.

Fenerbahçe yeniden Manchester United formasını giyen Hollandalı sol bek Daley Blind'e yöneldi. Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncuyu makul bir bonservis karşılığında kadrosuna katmak isteyen Sarı-lacivertli ekip İngiliz takımının yanıtını bekliyor.

LAYUN İDDİASI

Portekiz’in A Bola Gazetesi’ne göre Fenerbahçe ve Everton, Porto’nun sol beki Layun için kapışıyor. Eğer Telles takımda kalırsa, Meksikalı oyuncu Fener’e gelebilir. Ancak bu transferde de Everton'ın bir adım önde olduğu belirtiliyor.

VAN PERSIE HAFTAYA AYRILIYOR

Van Persie Fenerbahçe'den ayrılıyor. 2015/2016 sezonu başında Manchester United'dan transfer edilerek kadroya katılan ancak geldiği günden bu yana beklentileri karşılayamayan Hollandalı oyuncunun Türkiye serüveni bitiyor. Amerikan MLS Ligi, Çin ve Feyenoord derken Hollandalı oyuncunun ve menajerinin görüşmelerinde sona geldikleri ve transferin gelecek hafta çözüme kavuşacağı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ