MENÜ

Dünya Motokros Şampiyonası için start verildi

Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Dünya Motokros Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Eylül ayında Afyonkarahisar’da gerçekleşecek olan ve 1 milyar kişiye ulaşması beklenen dev organizasyon için ilk adım atıldı.

Dünya Motokros Şampiyonası için start verildi

Dünyanın en popüler spor branşları arasında ilk 10 içinde yer alan Dünya Motokros Şampiyonası için resmen geri sayıma başlandı. 20 ayaktan oluşan ve Türkiye’nin 18’inci yarış olarak takvime dahil edildiği dev organizasyonun tanıtımı Çırağan Palas Kempinski’de düzenlendi. Tanıtım toplantısına, Dünya Motokors Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan şehir Afyonkarahisar’ın Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, FIM Avrupa Başkanı Wolfgang SRB, Youth Stream Asbaşkanı Luigi Zompetti, Motor Sporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile birçok motor sporcusu katıldı.

‘Umarım şampiyon Afyon’da belli olur’

Televizyonlarda 1 milyarı aşkın insana ulaşacağını ifade eden Uçar, “Yarışlar 67 canlı yayınla 180 ülkeye ulaşacak. 1 milyar insanın televizyondan izlediği 2 milyar insanın internetten izleyeceği organizasyonu yapacağımızın mutluluğu içerisindeyiz. Şampiyonanın 18’inci ayağı Afyon’da yapılacak. Umut ediyorum ki dünya şampiyonu Afyon’da belli olacak” dedi.

‘Projeyi yapmaya başladık’

Yarışların hem Türkiye hem de Afyon için büyük bir tanıtım olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Mütevazı bir il için çok iddialı bir işe giriştik. Dünya’yı Afyon’da buluşturacağız. Türkiye’de bu alanda yapılan ilk uluslararası organizasyon diyebiliriz. 630 dönüm şehrin hemen başında altyapı sorunu olmayan bir arazinin tahsisini aldık ve projeyi yapamaya başladık. Tüm motor ve otomobil yarışlarının ilimizde yapılacağını göreceksiniz” derken Vali Tutulmaz da “Bu tür organizasyonlar bir il için üst ligde seviyeye çıkma göstergesidir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ