MENÜ

Bakandan Torbalı'nın yıldızına tebrik

Yüksek atlamada 2,06 atlayarak Türkiye sezonunun en iyi derecesini yapan Torbalılı sporcu Ali Berk Erol’a Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan tebrik geldi.

Bakandan Torbalı'nın yıldızına tebrik

Torbalı Belediyesi spor okullarında keşfedilip milli takıma kadar yükselen ve yıldızlar kategorisinde bulunan Ali Berk Erol, yüksek atlamada 2,06 atlayarak Türkiye sezonunun en iyi derecesini yaptı. Bu dereceyi İstanbul’daki olimpik deneme yarışlarında gerçekleştiren Erol, henüz büyükler kategorisinde yarışmamasına rağmen Türkiye rekoru olan 2,12’ye çok yaklaştı.

Berk Erol 2,06’lık atlayışıyla kendisinin en iyi derecesi olan 2,02’yi de aşmış oldu. Gelecek için büyük ümit vaat eden genç yetenek, milli takım kampını ziyaret eden Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi. Bakan Bak, “Türkiye’nin atletizmde özlemini duyduğu başarıları bu gençlerimizin getireceğinden eminiz” dedi.

Antrenörü Gani kıratlı tarafından 22 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye Atletizm Şampiyonası’na hazırlanan Ali Berk Erol’un bir sonraki hedefi önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası. Ali Berk Erol, bu şampiyonada madalya kazanıp kürsüye çıkabilmek için var gücüyle çalışırken, Torbalı’da Ali Berk Erol gibi yüzlerce genç yeteneğin bulunduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise “Belediyemiz bünyesindeki kültür, sanat, spor okullarımızda binlerce çocuk ve gencimiz farklı branşlarda geleceğe hazırlanıyor. İçlerinde Ali Berk Erol gibi üstün yeteneğe sahip olanlar da var. Bu gençlerimizi keşfederek kendilerini her konuda destekliyoruz. Hepsi birbirinden değerli. İleride dünya çapında birer sporcu olmamaları için hiçbir neden yok. Biz her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ