MENÜ

2018 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS başvuru tarihleri ne zaman?

KPSS lisans sınavı için başvurular tamamlandı. Başvuru tarihini kaçıran adaylar geç başvuru ne zaman araştırıyor. Binlerce memur adayının merakla beklediği 2018 KPSS sınavı ne zaman düzenlenecek? ÖSYM tarafından 2018 yılında düzenlenecek KPSS sınav takvimi ve KPSS başvuru işlemleriyle ilgili duyuru yayımlayarak merak edilen ayrıntılar netliğe kavuştu. İşte, sınav bilgileri ve diğer detaylar...

2018 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS başvuru tarihleri ne zaman?

Memur adayları gözünü 2018 KPSS sınavına çevirdi. Memur olma hedefini gerçekleştirmek isteyen adayların heyecanlı bekleyiş içerisinde olduğu KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ilişkin detaylar belli oldu. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından 2018 yılında düzenlenecek KPSS sınav takvimi ve KPSS başvuru işlemleriyle ilgili duyuru yayımlayarak merak edilen ayrıntılar netliğe kavuştu. 2018 KPSS başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları nasıl yapılır?

2018 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu
*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.
*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

KPSS ne zaman yapılacak?


Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz’da düzenlenecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak. KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos’ta düzenlenecek. Yaklaşık iki hafta sürecek başvurular 12 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ne ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz 2018'de yapılacak sonuçlar Haziran 2018'de açıklanacak. Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak. KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise Temmuz 2018'de yapılacak, sonuçlar Ağustos 2018'de duyurulacak.Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak.

2018 KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? KPSS Ortaöğretim başvuru tarihleri

KPSS Ortaöğretim 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için başvurular 3 ve 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.
Ayrıca, ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz 2018'de yapılacak sonuçlar Haziran 2018'de açıklanacak. Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak. KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise Temmuz 2018'de yapılacak, sonuçlar Ağustos 2018'de duyurulacak. Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak.

2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi) Ekim 2018 / Ağustos 2018

2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi) Ekim 2018 / Ağustos 2018

2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Kasım 2018

15 dakika kuralı: Sınav merkezi bu sene uygulanan ve tartışılan 15 dakika kuralını 2018 yılında uygulamayacaktır.

Açık uçlu ve kısa cevaplı sorular: Bu sene de açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kurum tarafından sınavlarda sorulacaktır

Kamuya 19 bin işçi alınacak

Taşeron uygulamasının kalkması, kamuda işçi olarak çalışmak isteyen yüz binlerce vatandaşı sevindirmişti. Hükümetin taşerona kadro vermesi, kamuya personel alımında da değişiklik getirdi. Yeni sistemle birlikte daha önce taşeron firmalar üzerinden yapılan işçi alımlarında, artık başta bakanlıklar olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, yeni adıyla 'kamu işçisi' statüsündeki alımları İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek. İlk alımı ise Sağlık Bakanlığı yapacak. İŞKUR üzerinden Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara yapılacak işçi alımlarına yoğun başvuru olması bekleniyor. Alımların KPSS puanı ile yapılması beklenirken, her bir pozisyon içinde de ayrı başvuru şartı aranacak. Buna göre ilk aşamada alım yapılacak ilgili pozisyonun 3 katı kadar aday, KPSS puan sırasına göre seçilecek. İkinci aşamada ise bu adaylar arasında sözlü sınavla söz konusu pozisyondaki işe en liyakatli adayların seçilmesi sağlanacak.

10 bin de doktor alınacak

Sağlık Bakanlığı bu yıl 19 bini kamu işçisi statüsünde olmak üzere toplam 56 bin personel alacak. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu, yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. 2018'de 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli ile 19 bin işçi alınacak. Doktorlar mecburi hizmet olduğu için, hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında doktor alınacak" diye konuştu.

2 bölüm mezununa daha öğretmen olma hakkı tanındı​

Tebliğler Dergisinde yayımlanan karara göre, El Sanatları Bölümü ile Türk Din Musikisi Ana Sanat Dalı mezunlarına, kendi alanlarına öğretmen olarak atanma hakkı verildi.

Bilindiği üzere hangi bölüm mezunlarının hangi öğretmenlik branşlarına atanabileceği, Talim ve Terbiye Kurulu Kararıyla belirlenmektedir. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı 20.02.2014 Tarih ve 9
Sayılı Kurul Kararda, Şubat ayı itibariy, iki branşta güncelleme yapmıştır.

Şubat 2018 tarihli Tebliğler Dergisinde yayımlanan karara göre,

- El Sanatları Bölümü mezunlarına "El Sanatları" branşına

- Türk Din Musikisi Ana Sanat Dalı mezunlarına ise Müzik branşına öğretmen olarak atanma hakkı verildi.

''Doktor, ebe, hemşire 56 bin kişi alacağız''

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Yaşar Tüzün başkanlığında toplandı. Meclis'te konuşan Sağlık Bakanı Demircan, Türkiye'nin, sağlık alanında ambulans hizmetleri açısından dünya ölçeğinde en ön sıralarda yer alan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Demircan, "Kara ambulansımız 2002'de 500 civarında iken, şimdi 5 binin üzerinde kara ambulansımız var. Öbür taraftan hava ambulanslarımız, uçak ambulansımız, deniz ambulansımız var. Yine ambulansla yaralılara ulaşma noktasında da şehir merkezleri ve şehir dışı ulaşım açısından dünya ortalamasının iyi yerindeyiz." açıklamasında bulundu.

Ambulans merkezlerinin ve 112 Acil merkezlerinin nüfusa ve ulaşıma göre değerlendirildiğini ve yenileştirildiğini aktaran Demircan, "Türkiye ambulans hizmetleri açısından gerçekten yüz güldüren bir noktada." ifadesini kullandı.

Demircan, diyaliz cihazlarını ve donanımları yerleşimlerdeki nüfusa ve talebe göre değerlendiklerini ifade ederek, Haymana'daki sorunu çözeceğini kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ