MENÜ

Fatih Terim'in yeni Drogbası: Gomis

Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim dönemiyle beraber Bafetimbi Gomis’i de yeni bir dönem bekliyor. Fransız forvet, Galatasaray’da yeni Drogba rolüne en uygun isim olarak göze çarpıyor.

Fatih Terim'in yeni Drogbası: Gomis



Galatasaray’da 4. kez göreve gelen Fatih Terim, yavaş yavaş sistemini oturtmaya başladı. Terim’in kafasındaki ilk 11’de Didier Drogba tarzında bir forvetin önemli bir yeri olduğu biliniyor.

Buna göre mevcut kadroda golleriyle bu sezon yıldızlaşan Bafetimbi Gomis önemli bir yer tutuyor. Sezon başından bu yana takımıyla çıktığı 17 maçta 14 gol 4 asist yaparak adeta damgasını vuran Fransız forvet, tecrübeli teknik adamın sisteminde de kritik görevini sürdürecek.

Fatih Terim ile çıktığı ilk Göztepe maçında da oldukça diri bir görüntü çizen Gomis, 5 net gol pozisyonuyla adından söz ettirdi. Drogba tarzında güçlü fiziği, iki ayağını kullanabilmesi ve hava toplarındaki etkinliğiyle 32 yaşındaki forvetin, özellikle sezonun ikinci yarısında kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

Bu arada OPTA’nın geçtiği istatistiklerde, Gomis’in etkinliği göze çarpıyor. Süper Lig’de ilk yarıda 37 golle en skorer takım olan Galatasaray’da Bafetimbi Gomis, 17 maçta 14 gol 4 asistle 18 gole doğrudan katkı verdi. Gomis hem takımının hem de ligin en efektif forveti olmayı başardı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ