MENÜ

Muharrem Usta'dan Sosa açıklaması

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, gündemdeki birçok konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Muharrem Usta'dan Sosa açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta önemli açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'a konuk olan Usta şöyle konuştu:

'Her takımın iniş-çıkışı vardır'

"Biz bu sezona iyi bir kadroyla girdik. Gündemimizde 7 oyuncu vardı, istediklerimizin çoğunu da kulübe kazandırdık. Takımın ana iskeletine iyi oyuncuları koyduk. Her takımın iniş-çıkışı vardır. Yaşadığımız problemlerden dersler çıkarıp güzel sonuçlar almaya başlıyoruz."

'Teknik kadronun sorunu konsantrasyondu'

"Teknik kadronun en önemli sorunu konsantrasyon sorunuydu. Biz teknik direktörü değiştirerek doğru olanı yaptık. 2 yılda 3 tane hocamız oldu. Keşke istikrarlı bir şekilde arkasında durduğumuz hocayla devam etseydik. Türkiye'de en ufak sorunda teknik direktör kovma algısını yok etmeye çalıştık."

'Çalımbay ile 15 dakikada anlaştık'

"Rıza Çalımbay ile çok hızlı bir şekilde anlaştık. Elimizde çok iyi bir kadro var. Rıza Hocayla telefonda 10-15 dakikada anlaştık. Trabzonspor her zaman zirvede bulunması gereken bir kulüptür. İyi bir süreç yaşıyoruz. Son dönemde yaşadığımız sıkıntılar zirvede olamayışımızın yarattığı stresten kaynaklanıyor."

Terim açıklaması

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor ile yolların ayrılmasını ve Fatih Terim iddialarını da değerlendiren Usta şu ifadeleri kullandı:

"Eminim ki başkan Dursun Özbek'in kafasında bir planı ve yol haritası mevcuttur. Fatih Hoca'nın gelmesiyle lig biraz daha renklenecek."

'Transferde az hareketlilik olacak'

"Kadro genişliği açısından sayısal anlamda 25 oyuncumuz var. Türkiye'deki en dar kadrolardan birisi şu anda bizde. Yönetim olarak, Rıza hocayla sürekli konuşuyoruz. Transfer konusunda yol haritamız belli. Hiç oyuncu almasak da bizim kadromuz iyi diyebilirim. Çok iyi bir kadromuz var. Derin bir kadromuz var. Transfer döneminde en az hareketlilik bizim kulübümüzde olacak."

'Mas'a bir teklif var'

"Ayrılık olabilir. Ayrılık talebinde bulunan futbolcular var. Rıza Hoca'nın bulunduğu ortamda oyuncularla toplantı yapmıştık. Biz yönetim olarak forma adaleti istiyoruz dedik. Emmanuel Mas'a bir teklif var."

'Mehmet Ekici'ye asla yanlış yapmadım'

"Mehmet Ekici'ye asla ve asla yanlış yapmadım. Mehmet'e başarılar diliyorum."

'Sosa ile devam edeceğiz'

"Sosa'nın şehirle ilgili bir sorunu yok. Sosa'nın bizim için ikinci devre ile birlikte ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Sosa ile devam edeceğiz. Trabzonspor'a Sosa lazım. Kucka transferi olduğunda Medel'den uzaklaştık."

'Rodallega'sız Trabzonspor düşünemeyiz'

"Rodallega'yı bugün Türkiye'de kim istemez? Biz Rodallega'sız bir Trabzonspor düşünemeyiz. Taraftar gözüyle bakıldığında ben hak veriyorum. Taraftarın üzüntüsünü anlıyorum haklı da buluyorum. Bazen şartlar öyle sonuçlar çıkarıyor ki..."

'Saygı duruyorum'

"İstifalarla ilgili ayrılmak bir hak, saygı duyuyorum ama bizim devam etmemiz gerekiyor. Trabzonspor taraftarı kötü günlerde bizi yalnız bırakmadı. İkinci yarıda özellikle Trabzon'daki maçlarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum."

'TV için girişim yok'

"TS TV ile ilgili bir girişimimiz yok. Hangi deplasman bileti açılırsa açılsın biletler kısa sürede tükeniyor."

Yusuf ve Abdülkadir açıklaması

"Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, bu tarz oyunculara ilginin olmaması mümkün değil. Bunlarla ilgili çeşitli görüşmeler oluyor. Her maçta bu oyuncular takip ediyorlar. Yusuf ve Abdülkadir'in geleceği çok parlak. Onlar artık gerçek yıldız adayları. İkisi ile Trabzonspor tarih yazsın öyle gitsinler. Daha çok gençler. Aileleriyle de konuşuyorum. Geçenlerde Yusuf Yazıcı'ya şunu söyledim, 'Sen iyi yetişirsen, bir David Beckham olursun. Tarzınla, duruşunla. Ama bunun için öne dolu dolu Yusuf Yazıcı olman lazım!'"

'VAR'ı destekliyorum'

"Hakem konularına uzun zamandır girmiyoruz. Herkes gibi hakemler de hata yapar ancak hangisi kasıtlı hangisi değil bu nokta önemli. Video Yardımcı Hakem uygulamasını başından beri destekliyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ