MENÜ

Milli güreşçi Akgül öğrencilerle buluştu

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli güreşçi Taha Akgül, Adana’nın Kozan ilçesinde lise öğrencileriyle buluştu.

Milli güreşçi Akgül öğrencilerle buluştu

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen söyleşiye katılan Akgül, eski Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’yı örnek aldığını belirtti.

Akgül, "Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni İsmet Atlıların yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. Önümüzde 2020 Olimpiyatları var. Eğer onu kazanır olimpiyat şampiyonu olursam 2024 hedefim var. Şartların ne getirip, götüreceğini bilmiyoruz. Hem spor üzerine yüksek lisans yapan bir öğrenci olarak hem de sporun içerisinden gelmiş, bütün zorluklarını görmüş bir insan olarak sporun içerisinde olacağım." diye konuştu.

Her türlü şampiyonluğu yaşamış bir sporcu olarak öğrencilere çok çalışma tavsiyesinde bulunan Taha Akgül, bazı sporcuların sadece olimpiyatlara katılmak için bile büyük mücadele verdiğini aktardı.

Bir öğrencinin "Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşmek ister misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Akgül, "2020 Olimpiyatları’ndan sonra eğer minderde zirvedeysem devam edeceğim. Ama Kırkpınar güreşlerinde de altın kemer almayı istiyorum." dedi.

Öğrenciler program sonunda Akgül’e çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ