MENÜ

Büyük ikramiye hangi ile çıktı? Milli Piyango hangi ile çıktı? MPI bilet sorgulama ekranı 2017

61 MİLYON TL'LİK BÜYÜK İKRAMİYE 9794035 rakama çıktı... Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye 9794035 rakamlarının bulunduğu bilete isabet etti.Milli Piyango çekiliş sonuçları açıklanıyor. Peki Milli Piyango büyük ikramiye rakamları belli oldu mu? Milli Piyango sonuçları ve sorgulama ekranı haberimizde olacak...Çıkan biletlerin yaklaşık yüzde 99'u, tükendi.

Büyük ikramiye hangi ile çıktı? Milli Piyango hangi ile çıktı? MPI bilet sorgulama ekranı 2017

Milli Piyango çekilişi için heyecan dorukta. İlk rakamlar belli olmaya başladı. Milli piyango sonuçlarını haberimizden takip edebilirsiniz... 2018 Milli Piyango çekilişine artık çok kısa bir süre kaldı. Herkes merakla Milli Piyango idaresi tarafından yapılacak çekilişi ve büyük ikraniyenin kime çıkacağını merak ediyor. Bu yıl büyük ikramiye 61 Milyon TL... Milli Piyango çekilişinin yapılacağı gün tüm detaylar ve dakika dakika çekiliş sonuçları fanatik.com.tr'de olacak.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye 9794035 rakamlarının bulunduğu bilete isabet etti. Çeyrek bilete çıkan 61 milyon TL'lik büyük ikramiye Kuzey Kıbrıs, Samsun, Antalya ve İstanbul'a çıktı.

SIRALI TAM LİSTE

Büyük ikramiyenin 61 milyon lira olarak belirlendiği yılbaşı özel çekilişine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 600 milyon liralık biletin yaklaşık yüzde 99'u dün akşam itibarıyla tükendi. Satışlar, yılbaşı özel çekilişinin yapılacağı 31 Aralık Pazar günü sona erecek.

Milli Piyango bilet sorgulama ekranı - 9 Ocak Milli Piyango sonuçları...

MİLLİ PİYANGO SORGULAMA EKRANI

AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, yılbaşı özel çekilişi vatandaşın yanı sıra Hazine, diğer kamu kuruluşları ve bayilere önemli gelir sağlayacak.

Söz konusu biletlerin tümünün satılması halinde vatandaşa 349 milyon 243 bin liralık ikramiye dağıtılacak. Bunun 61 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1'er adet 10 milyon, 5 milyon, 2 milyon, 1 milyon ve 500 bin lira olacak.

2018 Yılbaşı büyük ikramiyesi ne kadar?

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 61 milyon lira olarak belirlendi. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisini 10,68 olarak açıkladığı, bir yılda akaryakıta yüzde 23 zam yapılan ülkemizde, milli piyango ikramiyesine geçen yıla oranla yüzde 1.6 yani 1 milyon TL zam yapıldı.

Sahte yılbaşı bileti nasıl anlaşılır?


Biletlerin kağıt dokusunda, yuvarlak içinde Milli Piyango amblemli fligran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultraviyole) altında görülebilen, uzunluğu en az 3 milimetre olan, parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor.

Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini ''Milli Piyango'' yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.

Büyük ikramiye hangi ile çıktı Milli Piyango hangi ile çıktı MPI bilet sorgulama ekranı 2017



Biletler'in Yüzde 99'u satıldı...

Bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 69 milyon lira komisyon alacak. İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere yaklaşık 5 milyon 205 bin lira ikramiye primi verilecek.

Başbayi aracılık komisyonları yaklaşık 1 milyon 800 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere yaklaşık 76 milyon lira gelir sağlamış olacak. Hazinenin kasasına ise 149 milyon lira girecek.

İkramiyeli biletler 1 yıl içinde ibraz edilmeli

Diğer çekilişlerde olduğu gibi yılbaşı çekilişi de İdarenin internet sayfasından canlı yayınlanacak.

Milli Piyango İdaresi yetkilileri, vatandaşların kendi menfaatleri ve güvenlikleri için dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

"Biletlerin İdarenin ruhsatlı bayilerinden alınması gerekiyor. Biletlerin arkasına ad ve soyad yazılarak imzalanması, ortak bilet alanların birlikte imzalaması önem taşıyor. Bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için biletin çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibarıyla herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekiyor. İkramiye kontrolü en büyük ikramiye numarasından küçüğe doğru yapılmalı. İkramiyeli biletler çekiliş tarihinden itibaren her koşulda bir yıl içinde ibraz edilerek ikramiyesi alınmalı."​


Yılbaşı bilet fiyatları ne kadar?



Tam bilet 60 TL, yarım bilet 30 TL, çeyrek bilet ise 15 liradan satılıyor. Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira dağıtılacak.

Büyük ikramiye 1 milyon lira arttı

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yıl 61 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye, son 10 yılda büyük artış gösterdi. Büyük ikramiye, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009’da 30 milyon lira, 2010’da 35 milyon lira, 2011’de 40 milyon lira, 2012’de 45 milyon lira, 2013 ve 2014’te 50 milyon lira, 2015’te ise 55 milyon lira olarak belirlenmişti. Geçen yıl ise büyük ikramiye olarak 60 milyon lira verilmişti.

EN ÇOK ÇIKAN RAKAMLAR

3 RAKAMI 12 KEZ ÇIKTI
2 RAKAMI 10 KEZ ÇIKTI
1 RAKAMI 9 KEZ ÇIKTI
7 RAKAMI 7 KEZ ÇIKTI
4 RAKAMI 6 KEZ ÇIKTI
5 RAKAMI 6 KEZ ÇIKTI
6 RAKAMI 6 KEZ ÇIKTI

Milli Piyango bileti satın alırken bunlara dikkat!

Milli Piyango bileti satın alırken mutlaka bunlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını (gezici bayilerde yaka kartı) taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması gerekir.

Biletin arkasında bayi satış mührü bulunmalıdır. Pürüzsüz veya kağıdın örselenmemiş olmasına dikkat edilmelidir.

Biletin sol alt bölümde bulunan güvenlik numarası iki parmak arasında gezdirildiğinde rakamların kabarık olduğu hissedilmelidir.

Bilet ışığa tutulduğunda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı vardır.

Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunmaktadır.

18 Yaşından küçük olanlar bilet satın alamazlar. Kazanan biletlere ikramiye ödenmesini isteyemezler.

Büyük ikramiye hangi ile çıktı Milli Piyango hangi ile çıktı MPI bilet sorgulama ekranı 2017




Haberin Devamı
YORUM YAZ