MENÜ

İspanya, 2018 Dünya Kupası'na katılamayabilir!

İspanya, 2018 Dünya Kupası'na katılamama tehlikesiyle karşı karşıya. Ülkede yayım yapan Marca'nın haberine göre federasyon seçimlerine hükümet tarafından müdahale edildiğine yönelik iddialar, FIFA'nın Matadorlar'ı turnuvadan men etmesine neden olabilir.

İspanya, 2018 Dünya Kupası'na katılamayabilir!

Avrupa futbolunun dev ülkelerinden İspanya, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na katılamama tehlikesiyle karşı karşıya.

Ülkede yayım yapan Marca'nın ulaştığı bilgilere göre İspanya Futbol Federasyonu'ndaki başkanlık seçimine hükümetin müdahale ettiğine yönelik iddialar, Matadorlar'ın FIFA tarafından turnuvadan men olmasına neden olabilir.

SEÇİMLER TEKRARLANMADI

İspanya Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Angel Maria Villar, yolsuzluk yapmaktan ötürü İspanya Spor Konseyi tarafından görevinden azledilmiş ve sonrasında da istifa etmek zorunda kalmıştı.

Daha sonrasındaysa Villar'ın yerine geçici olarak Juan Luis Larrea atanmış ve başkanlık seçiminin yenilenmesi talep edilmişti. Ancak Larrea'nın hâlâ görevde kalması, FIFA nezdinde hoş karşılanmadı ve hükümetin olaya müdahil olduğuna yönelik bir algı yarattı.

NİJERYA DA MEN EDİLDİ

İspanya'yı bu konuda uyardığı ifade edilen FIFA'nın mevcut durumun sürmesi hâlinde ülkeyi 2018'deki tüm FIFA organizasyonlarından men edebileceği konuşuluyor.

Benzer bir durum daha önce de Nijerya'da yaşanmış ve FIFA, Afrika ülkesinin üyeliğini hükümetin federasyon seçimlerine müdahale etmesinden ötürü 2010 yılında askıya aldığını duyurmuştu.

Güntekin Onay: Kim tepki gösterirse göstersin umurumda değil


Kardemir Karabükspor'da 'Tony Popovic' dönemi sona erdi

Haberin Devamı
YORUM YAZ