MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Kocaeli at yarış tahminleri

15 Aralık Cuma Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Hız makinası GÖNÜL KIRMAZ, dili bağlanan LİVACAN

1.AYAK: Havaların serinlemesiyle kendine gelen LADY FALCON, maşallah son üç uzun mesafeli kaba kum koşusunu da kazandı. (aradaki sentetikteki açık yarışı) Bazı insanlara nasıl sıcaklar iyi gelmiyorsa atlarda gelmeyebilir. Bu kısrak 5 yaşında olmasına rağmen yaz mevsimi diyeceğimiz Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında hiç kazanmadı. Neyse diyeyim bu formuyla yarışın haklı favorisidir. İlk rakibi KOMSHU, belli ki düzeltmişler, kısada yem kenteri yaptı ama uzunlarda da kazanmışlıkları var, ev sahibidir, bu sıkletlere alışkındır yazmazsam elimi kırdırır. Sonra AMAZING LOVE tutuyorum. 4 ay aradan sonraki ilk yarışında nefes yönünden sıkıştı, ikinci yarışında sinyal verdi, burda kazandığı tüm yarışlar uzundadır, bu kez tık nefesiyle sağ şeritden makas atabilir. (bizler trafikte atmayalım) Bu üç isim önde olmak üzere, burda bir yarış görüp pisti tanıyan, kaba kumda ikinci deneyimi olacak ama anneden kardeşi ‘’Golden Foot’’ u düşünerek tutunacağı kanaatinde olduğum, mesafe de tuttuğu için karşıma almak istemediğim GÖLALAN, son yarışında mesafe çok kısa gelen WANNABE, bu sene hiç kazanamasa da kalitesiyle dinçliğini birleştirebilme ihtimaline karşın SİNKIZI diğer şanslı gözüken kızlardır.

2.AYAK: KARAZEYTİN, son yarışında 6 gün arayla ard arda iki uzun koşmaktan olumsuz etkilendi. Bu kez dinlenerek geliyor, boş kilosuyla ilk birinciliğini cazip bir ganyanla alabilir. KILÇIK, bir önceki yarışında 50 metre geç çıkmıştı, son yarışında 500’e kadar tuta tuta geldi, sonra binicisi at’dan istedi, alamayınca, 250’nin orda hiç sıkıştırmadı kendi haline bıraktı, bugun dikkat! SERHASAN, ikinci bahar mod’una girdi, istikrarlı yarışlar yapıyor, aradaki 9.luğa bakmayın, ıslak pistden etkilendi, bugun yine önlerde yer alacaktır, belki de en önde.. İstim üzerindeki favori atlar BABA İLHAMİ ile DELİJET’le ilgili extra analizim yoktur. Sadece ‘’Baba İlhami’’ ye iki yarıştır hatasız binip kazanan jokeyin indirilmesini yadırgadım. KONGO ile ADAM ters atlar. Kongo, böyle kaybolduğu dönemler patlattığı bombalarla hafızamda yer edindi, zaten son iki kazandığı yarışlar çift haneli ganyanlarla. Adam’ın da bugun kilosu normale biniyor. Geçen hafta 2 ay aradan sonra kazanan ama dinçlikle mi kazandı yoksa çok mu iyi oldu kesin fikirli olamadığım için BAHİR’i de sona ekledim.

3.AYAK: ATICI KIZ, Bursada tam form tuttu, İstanbula götürüldü geri bozuldu, son yarışında buraya getirdiler, belli ki at biraz toparlanmak istedi, 1 ay müsaade ettiler, dinçlikle yeniden çıkışa geçebilir. ‘’Atasoy’’ gibi iyi bir açık yarış atının tam kardeşi olan KARA ALTIN, 4.5 ay aradan sonra geri dönüşü güzel yapan TİRAJE, son haftalarda istikrar yakalayan SARAY CARİYESİ rakip sıralamamdır.

4.AYAK: Şimdiden fan’ı olduğum GÖNÜL KIRMAZ’ı ilk yarışından beri anlatırsam yer yetmez. Direkt son yarışına değineyim. Yine ayağına çabukluğunu konuşturup Başkentde kafaya çıkarken, karşılara dönülür dönülmez, dışına gelen rakibini bir ara heyecanlandıran, ama binicisinin kantarmayı toplar toplamaz, sağdan kamçıyla bak geldi diye solunu gösterdiği an, bir anda vites değiştirip onu ekarte edip, içerden gelen kuvvetli rakibine de aman vermeyip fotolarken, 2’li bir tay olmasına rağmen usta atlar edasında görüntü veren Gönül Kırmaz’ın yine ok gibi çıkıp, ayna önünde erkek rakiplerinin hiçbirinin kuyruğunu görmeyeceği kanaatindeyim.

5.AYAK: Verdiği 3 aylık aradan sonra koştuğu ilk yarışında nefes açan, ikincisinde o günkü başlık bankom ‘’Özgenhan’’ a zor anlar yaşatan LİVACAN’ın oturan kondüsyonuyla ilk kez denenecek dilbağına olumlu reaksiyon verip kendisine inananlara son ayakta nefes bırakmasını bekliyorum.

6.AYAK: Formunun zirvesindeki BLACK ADLER, 1500 altı birinciliği olmadığı için son yarışına oranla uzayan 300 metrede rahat koşacağını düşündüğüm MUSYUS, son startında makinadan 8 boy geç çıkmasına rağmen çok iyi koşan DAY KING, formunda önemli gelişmeler gözlenen KOREK, ilk kez bu kumu görecek DOMINANT SON, takibimdeki MÜTEKAMİL, yeniden takılarını alacak OSMANİYE ÇOCUĞU, düzelen MEGAS, dinçlikle AKBÖRÜ, ‘’Toruk Macto’’nun tam kardeşi TRANSPORTER sıralamamdır.

2,1,3,6,7,5 // 10,2,7,6,3,5,4,12 // 1,4,6,2 // 3 // 4 // 6,5,9,13,1,10,15,7,8,14

Haberin Devamı
YORUM YAZ