MENÜ

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

14 Aralık Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Yine KOLAÇAN, yine DONT HESITATE!

1.AYAK: Geçtiğimiz sezonu çok iyi kapatan POWER KING, tam yedi ay sonra katıldığı yarışında bile üçüncü olarak harika bir geri dönüş gerçekleştirdi. Akabinde katıldığı koşusunda ise artan kondisyonunun da etkisiyle uzak ara potoya uzanırken, düzlükteki akışlı aksiyonlarıyla beğenimi de kazandı. Her ne kadar sıklet dezavantajı olsa da avantajlarının daha fazla olduğunu düşündüğümden favori olarak görüyorum. İzmir kum pistini çok sevdiğini son startıyla birlikte gözler önüne seren GÜRSOY, usta jokeyinin bir kez daha tercihiyle BAYDÖKER, son yarışlarına itibar etmediğim THATS THE MOMENT ve mesafeye olan yatkınlığıyla BÜYÜK BABA ise ilk ayakta düşünülmesi icap eden diğer safkanlar.

2.AYAK: G3 Kanije Koşusunda, son yıllara damgasını vurmuş kum pist atlarından birisi olan YILMABAŞAR, kaba kum pistte katıldığı 41 koşudan 27 tanesini kazanırken, 1O tanesinde ikinci, 2 tanesinde üçüncü, bir tanesinde de dördüncü oldu. Bu rakamları topladığımız tam 40 koşuda tabeladan düşmediğini görüyoruz. Son yılların moda değimiyle “40 yapar”… Kalan 41. Koşuda ise tabela dışı kalan safkan için o da nazarlık olsun. 41 kere maaşallah diyerek 42.koşusunu da kazanmaya yakın gördüğümü ekleyeyim. Tüm pistlerde birinciliği bulunan SAADIN GÜCÜ, bana göre kaba kum pistte çok daha iyi koşuyor. Favorinin ilk ciddi rakibidir. Gününde olduğunda rakip tanımayan EGE BEYİ, ekürisiyle birlikte KURTÇABEY ve 2017 yılının en iyi çıkış yapan atlarından birisi olan ADINI SEN KOY ise sürprizde önereceğim isimler.

3.AYAK: Kum pistte katıldığı koşularda sonlardaki kuvvetli akınlarıyla sonuç alabilen KOLAÇAN, banko önerdiğim son startında geciken ataklarıyla az farkla ikinci kalmıştı. O gün için gereğinden fazla dışarıya açılarak mesafe kaybetmesine rağmen potoya adeta mermi gibi girerek nazarımda kazanmış kadar kıymetli koşmuştu. Bu mesafede, bugünkü aprantisi ile 1.53.92 gibi bir derece içerinden bitiren kısrak, en iyi derecenin de sahibi konumunda. Bu kez sprint mesafesini daha iyi ayarlaması durumunda kazanarak kendisini affettireceğini düşünüyorum.

4.AYAK: DONT HESITATE! Mealen “Tereddütsüz”… İsmine münhasır performanslara imza atan tay, katıldığı üç koşuda da jokeylerini hayli yordu. Kontrolsüz bir güce sahip olan tayı tutmak ve kendisine zarar vermeden aksiyon kurmasını sağlamak bir jokey için eminim çalışmaktan daha zordur. Her startında gözlerimizin pasını silen kabiliyetli tayın, yine rakiplerini ikincilik mücadelesiyle baş başa bırakarak potoya süzülmesini bekliyorum.

5.AYAK: Son yıllarda hafızalarımızda iz bırakmış en önemli şampiyonlardan birisi olan Turbo, aygırlık kariyerinde de adından söz ettirmekte. Kendisine çok benzettiği temsilcilerinden birisi olan KOCA MUĞLALI, son yarışlarında tabeladan düşmeyerek istenilen seviyeye ulaştığını kanıtladı. Sihirbaz idaresinde ilk şansı hak ediyor. Güçlü kan hattıyla dikkat çeken BABA CUMA, kalitesini konuşturmaya başlayan BÜTÜNAY, nitelikli bir anne soyunun temsilcisi SULTANLAR SULTANI ve sonlarda güçlü gelebilen UĞURCANBABA ise sırasıyla rakipleridir.

6.AYAK: Taylığında umut vaat eden isimlerden birisi olan MEHMET ABİ, sekiz kadar pistlerden uzak kaldıktan sonra katıldığı üç koşu ile eksiklerini giderdi. Bu defa kalitesini sahaya yansıtabileceğini düşündüğümden ilk sırada öneriyorum. Ağır kilo altında yarış gören KAVACIKBEYİ, usta jokeyinin tercihiyle FERHATHAN, denk rakipleri arasında DOYOUN HEARTED, son yarışını etkili sprintiyle kazanan VAROLHAN, uygun sıkletiyle ÇAKAÇAK, ara sonrasında iştirak ettiği yarışında bile iyi koşan RED KIT ve sürprizde ROYAL CAPUCINO ise mutlak suretle kuponlardaki yerini almalıdır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 3.1.2.5.6 ) ( 5.8.1.4.6 ) ( 1 ) ( 2 ) ( 1.2.3.6.4 ) ( 1.6.5.4.8.7.9.3 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ