MENÜ

Aykut Kocaman'ın Guardiola sistemi!

Aykut Kocaman, poziyon oyunu olarak bilinen, sahada kurulan üçgenlerle sınırsız pas ve hücum kombinasyonu oluşturmaya dayanan sitemle takımını ayağa kaldırdı.

Aykut Kocaman'ın Guardiola sistemi!

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın oyun felsefesi, çok sayıda küçük üçgenler üzerine kurulu. Tıpkı Pep Guardiola'nın 'Juego de Posiciaon' (Pozisyon oyunu) şeklinde isimlendirdiği gibi, hareketli ve değişken küçük üçgenler ile sınırsız pas ve hücum kombinasyonu üretmek gibi kurulu sistem gibi. Guardiola'nın mantalitesini yerleştirmek isteyen Kocaman, Bursa maçında bunu büyük bir oranda gerçekleştirdi.

İşte van Persie'nin yeni takımı

PAS MERKEZİ GİULİANO

Maçın detaylı incelemesinde Fenerbahçeli oyunculaırn birbirlerine yakın durduğu, isabetli pas yüzdesi ve oluşturdukları üçgenlerle rakipten daha hızlı hareket ettikleri görülüyor. Bu sisteme daha iyi uyum sağladığı için Valbuena'yı kesmeyi başaran Aatif ile Dirar'ın sık sık yer değiştirmesini isteyen Kocaman, iki isme yakın oynayan Giuliano'yu da pas merkezi yapmayı başarıyor. Janssen de sürekli topla buluşturuluyor.

Mancini'den Fenerbahçe'ye büyük kıyak!

KAPANAN RAKİPLERE KARŞI

Bursaspor gibi kapanan defansları ancak hızlı pas üçgenleri kurarak geçebileceklerine inanan Aykut hoca, Dirar, Aatif, Giuliano'nun yer aldığı pas trafiğiyle bunun güzel bir örneğini sergiledi. Burada Dirar da anahtar rolündeydi. Takımın en iyi etkili koşu değerlerine sahip olan Dirar'dan vazgeçmeyen Kocaman, onun taktik disipline başlılığı ile seviye atladıklarına inanıyor.

Kaynak: Sözcü

6 maddede Fenerbahçe'deki büyük değişimin sırları

Haberin Devamı
YORUM YAZ