MENÜ

Tolgahan İmal'ın Adana at yarış tahminleri

Adana at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Adana at yarış tahminleri

9 Aralık Cumartesi Adana at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

UÇAN ARJİN “resmi” olarak da kazanmaya yakın…

1.AYAK: Adana’da altılı ganyan denk güçteki Arap kısraklarının mücadelesiyle start alacak. Bu isimler arasında etkili sprintiyle DALGACI nazarımda biraz olsun ön plana çıkmakta. Ilgın gibi bir kısrağın soyundan gelen SAGNAM ilk ve sert rakibi konumundadır. Kazandığı yarışında düzlük boyunca pes etmeyerek dikkatime takılan AŞK VE GÜL, bu gibi mesafelerde enteresan çıkışlar yapabilen ŞELALE, son yarışlarına itibar etmediğim LEYLAŞKA ve ekürisiyle birlikte İMKANSIZIM ise bir sonraki adımda önereceğim kısraklar.

2.AYAK: Şu sıralar takibimdeki atların başında gelen KAMALICAŞ, harika eşkaliyle de beğenimi kazanmakta. Sezon başından bu yana gördüğü yarışlar sonrası açıklarını gideren safkanın, kalabalık ve sert gruptaki son yarışını kesinlikle önemsemiyorum. Denk rakipleri arasında özlediği birinciliğe bugün ulaşabilir. Yine yarış görerek kondisyon eksiğini gideren isimlerden ATEŞ KRALLIĞI ve her geçen gün biraz daha iyi duruma gelen ÖZKARA ise en ufak hatasında devreye girmek için davet beklemezler. Asıl mücadelenin bu üç isim arasında cereyan etmesini bekliyorum.

3.AYAK: Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Koşusunda, kazandığı birçok önemli yarışın yanında G1 Galibi unvanı da elde eden KREACHER, aynı zamanda 116 handikap puanı ile öne çıkıyor. Benzer koşullar altındaki son startında potoya kendinden emin ve kolay şekilde girerek burası için de yeşil ışık yakmış oldu. Her ne kadar bu sezon ilk kez piste çıkacak olsa da geçtiğimiz sezonki performanslarından referansla ve son yarışında göz dolduran ekürisiyle DOWN TOWN en ciddi rakibidir. Bu iki ismi yeterli görüyorum.

4.AYAK: Erbabam, Mervan ve Adar başta olmak üzere birçok önemli isimle anneden kardeş olan Arjin, yarış yaşamında da hatırı sayılır bir başarı elde etti. Şimdilerde harada olan kısrağın bu koşudaki temsilcisi olan UÇAN ARJİN, ilk yarışlarında varlık gösteremese de son dönemde ciddi bir aşama kaydetti. Yarış içinde idaresi biraz güç olduğundan kazandığı son yarışında protesto neticesinde üçüncülüğe atıldı. Bu kez benzer bir aksilikle karşı karşıya kalmaz ise resmi olarak da kazanarak maiden’a veda edecektir. Günün bankosu olarak değerli okurlarımıza öneriyorum.

5.AYAK: Şeker Remziye’nin tam, Right Or Wrong’un anneden kardeşi olan AĞA OSMAN, güçlü pedigrisiyle bir adım öne çıkıyor. Son yarışında da göz dolduran safkan benim de favorimdir. İlk defa çıkacağı kaba kum piste uyum sağlaması halinde WINNERS PRIDE, grubun deneyimli ismi VIKING MAN, nitelikli bir kısrağın form tutan temsilcisi TAMID, formda jokeyi idaresinde sürpriz arayan BÜLENT BEY ve yarış gören DISTANT SHINING ise ilk plandaki rakipleridir.

6.AYAK: Günün son ayağında start alan safkanlar arasında tabiri caizse uçurum var. Bazıları vasata bile yaklaşamazken, bazıları kariyerlerinde çok önemli başarılar elde etmiş durumdalar. Ne var ki bu isimler de son dönemde pek varlık gösterememekteler. Kalite kalitedir sloganından yola çıkarak ÇELEBİ CİHAN ile başlayalım. Ülkemize uyumunu Native Khan ile gösteren Azamour’un bu kabileyetli temsilcisi gördüğü yarış sonrası hız verdiği galoplarıyla yeterli kondisyona ulaşmış görünüyor. Uygun rakiplerini geride bırakmasını beklemek hakkımız. Starttan sağlıklı çıkması halinde KING CROWN rakiplerini yanına yaklaştırmadan potoya uzanabilir. Seri stiliyle OFSAYT ve sürprizde ise SECRET MOUNTAIN ise ihmale gelmez. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 3.5.2.9.8.7 ) ( 3.7.10 ) ( 2.1 ) ( 7 ) ( 1.7.6.5.2.3 ) ( 5.1.2.3 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ