MENÜ

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

8 Aralık Cuma İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Buca’da KARŞIYAKA RÜZGARI eser, Turbo’nun adı yeter…

1.AYAK: 3 ve yukarı yaşlı İngiliz safkanlarının Handikap-17 mücadelesinde, sıklet farklılıklarının neticeye doğrudan tesir edeceği kanaatindeyim. Bu sebeple bomboş sıkletiyle DEATH RACER bir adım öndedir. Nitelikli kısrak BADEGÜL, bu mesafeleri çok iyi koşan FORTE, ara sonrası yeterli hazırlıklara sahip olan istikrarlı isim KING OF ROCK, son startına oranla çok daha uygun bir sıklete sahip olan BABİ, eksik olduğu kum pistte kazanarak formunu ortaya koyan LOVE ME TENDER ve yıllara meydan okuyan AIRTOUCH ise öncelikli rakipleridir.

2.AYAK: Temsilcileri hatırı sayılır başarılara imza atan Uçanbey’in tayı KAPTAN EVO, güzel eşkaliyle de dikkat çekmekte. Son başarılı yarışını birincilikle taçlandırabilir. İstanbul’da olduğu dönemde fizik açısından beğendiğim taylardan birisi olan ESERALP, İzmir’e gittikten sonra gerçek anlamda kendisini buldu ve birbirinden etkili performanslar gösterdi. Koşunun bir diğer iddialı ismidir. Tabela içindeki yarışlarını hayli tatminkar bulduğum HAZARDAĞI, Güçlü kan hattıyla SÖKMEN BEY, sonlardaki ataklarıyla BANKIZ, yeni sahiplerinde iyi başlamak isteyen OĞLUM İLKER ve ekürisiyle birlikte UĞURCANBABA ise ihmal edilmemesi gereken taylar.

3.AYAK: 4 ve yukarı yaşlı dişi Arap atlarının mücadelesine baktığımızda kim kazanırsa kazansın sürpriz nitelendirmesi yapamayacakmışız izlenimi alıyorum. Son yarışından evvel katıldığı üç startında da göz dolduran TOMURCUK ÇİÇEK, grubun en yüksek puanlı kısrağı olan SANEM KIZ, bu gibi gruplarda her daim iş yapabilecek kapasitedeki KIZIM İDİL, son yarışını tatminkar bulduğum PELENİN KIZI, ara sonrası yarış görerek nefes açığını giderip, üstüne üstlük sorunundan da arınan HÜZMELİ ve toparlanan BAHANE ayrımsız şekilde düşünülmelidir.

4.AYAK: Yarış hayatına çok iyi başlayan ve devamını da getiren DIVINE BEAUTY, usta jokeyinin de tercihiyle şansını bir kat daha artırdı. Öncelikle değerlendirmeye alınmalıdır. Uzun sprint kabiliyetiyle dikkatime takılan BIG DADAŞ, istikrar abidesi sözünün anlamı olan CRACKER BABY, İzmir kumuna muhteşem uyum gösteren KAYA LOGOSU, sonlarda sert gelen STAR RUBY, kazandığı yarışı ardından daha iyi duruma gelen DÖKERSON ve son iki startını önemsemediğim MEKİSKIR ile rahat bir koşu izleyelim.

5.AYAK: Her ne kadar baba hattından çok fazla kardeşi olmasa da Meram gibi 400.000 TL’nin üzerinde kazanca sahip bir kısrağın anneden kardeşi olan KARŞIYAKA RÜZGARI, son startında aprantisi idaresinde kazanırken, düzlüğe çıkılırken kolay aksiyonlarla ön gruba gelerek beğenimi de kazandı. Son metrelerde ise kuvvetli gelen kaliteli rakibi Branzini’ye şans bile tanımadan potoya uzanması takdire şayandı. Belli ki çok iyi bir form seviyesine ulaşmış ve etkili jokeyiyle bir kez daha kazanması olağan neticedir.

6.AYAK: Efsane şampiyonlardan Turbo’nun temsilcisi TUBO DELUXE, yarış görüp üzerindeki fazlalıklardan kurtuldukça aşama kaydetmeyi de başarıyor. Özellikle son startında en dış kulvardan gerçekleştirdiği akınları ile şimdiye kadarki en iyi performansını yansıttı. Daha iyi durumda katılacağı bu mücadeleyi kazanarak birincilikle tanışmasını bekliyorum. Günün bir diğer bankosu olarak değerlendirmeye alabiliriz. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 10.5.3.2.7.6.8 ) ( 3.1.2.8.5.6.9 ) ( 3.5.1.7.6.2 ) ( 1.5.4.3.6.7.2 ) ( 3 ) ( 13 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ