MENÜ

'Spor, Turizmin Geleceğidir'

Dünya Motokros Şampiyonası ve Yakın Karadeniz Baja Rallisi’nin tanıtımı 11. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda 'Spor, Turizmin Geleceğidir' sloganıyla yapılıyor.

'Spor, Turizmin Geleceğidir'

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'ne Afyonkarahisar ve Düzce damgasını vurdu. Her iki organizasyon için özel olarak hazırlanan standların yer aldığı fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Dünya şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları ile yarışçılar katıldı.

01-02 Eylül 2018 tarihlerinde 64 ülkede canlı 180 ülkede yayınlanan motor sporlarının en gözde organizasyonu Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) için hazırlanan Afyonkarahisar standına ilgi büyük oldu. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve milli sporcu Kenan Sofuoğlu stantı ziyaret eden yarışçılar ve motosiklet tutkunları ile hatıra fotoğraf çektirdi.

YAKIN KARADENİZ BAJA RALLİSİ İÇİN FUARA ÖZEL PARKUR KURULDU

Spor, Turizmin Geleceğidir” sloganıyla 03-07 Ekim 2018 tarihlerinde Düzce ve ilçelerinde düzenlenecek Yakın Karadeniz Baja Rallisi’nin tanıtımı da ilk gün etkinlik alanında yapıldı. Rallide mücadele edecek sporcuların katıldığı tanıtım etkinliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın start verdiği endurocular ekstrem enduro parkurunda bütün hünerlerini sergilediler.

Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi Düzce Valiliği’nin destekleriyle 03-07 Ekim 2018 tarihleri arasında Düzce ve ilçelerinde düzenlenecek.

Spor turizmi dünya genelinde 200 milyar dolarlık bir ticari hacme sahipken, uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre spor turisti normal turistin yaklaşık iki katı kadar harcama yapıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ