MENÜ

Galatasaray takım arıyor

Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Emrah Bayraktar, Florya’da ikamet eden, hocası akademi yapısı içinde bulunan, bir takıma ihtiyacımız var” diye konuştu.

Galatasaray takım arıyor

Galatasaray Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Emrah Bayraktar, kendi bünyelerinden yetişen oyuncuların tecrübe kazanabilmesi için bir B takımı gerektiğini söyledi, kiralık formülünün pek tutmadığını dile getirdi. “Bizim futbol kültürümüz genç oyuncuların A Takım’da oynamasına pek müsaade etmiyor” diyerek sözlerine devam eden Bayraktar şöyle konuştu:

“Arda, Manisa’ya gitmese bile Galatasaray Futbol A Takımı’nda oynardı. O profilde oyuncu, 30-40 yılda bir geliyor. Önemli olan bu işi sistematik yapıya kavuşturmak. Görünen o ki kiraya verme yöntemi işlememiş. Galatasaray Futbol Akademisi’nden mezun olmuş kiraya verilmiş, performans göstermiş ve geri dönmüş neredeyse oyuncu yok. Doğru yapı, Avrupa’daki örneklere de baktığınız zaman bizim bir B Takımı’na ihtiyacımız olduğu... 21 yaş grubu yerine Profesyonel Lig’de, 2. Lig’de oynayan bir B Takımı olması gerekiyor. Florya’da ikamet eden, hocası akademi yapısı içinde bulunan, bir takıma ihtiyacımız var. Bunu başkanımızla da konuşuyoruz.”

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek’in Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yaptığı toplantıda bulunan Bayraktar, “Çalışma grubu olarak Türkiye’de genç oyucunun gelişiminin önündeki engellerle ilgili konuştuk. Bir rapor yazmıştık ve bu raporu bakanımız ile paylaştık. Çok faydalı bir toplantı oldu” dedi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ