MENÜ

Fenerbahçe'de sıra Valbuena'ya geldi

Zamana ihtiyaç duyduğu taktiksel anlayışı yavaş yavaş oturtan, başta Aatıf olmak üzere birçok oyuncuyu kafasındaki çizgiye ulaştıran Teknik Direktör Aykut Kocaman şimdi de kendisinden çok şeyler beklediği Fransız oyuncuyu sistemine adapte etmenin uğraşını veriyor.

Fenerbahçe'de sıra Valbuena'ya geldi

Fenerbahçe’de işler nihayet yoluna girdi. Önce iyi sonuçlar, ardından Kasımpaşa maçıyla birlikte müthiş bir oyun geldi.

Osmanlıspor deplasmanındaki beraberliğin ardından yoğun ısrarlar sonucu görevde kalan Teknik Direktör Aykut Kocaman, tek tek hedeflerine ulaşmaya başladı.

“İrade oyunu” olarak ifade ettiği, sabır ve zamana ihtiyaç duyduğu taktiksel anlayış yavaş yavaş oturuyor. Kocaman’ın şimdiki hedefi ise Valbuena’yı bu sisteme uygun hale getirmek.

Son üç maçta forma giyen Aatıf, yaşadığı özgüven problemini kademe kademe atlattı. Son Kasımpaşa maçında da alkışlar eşliğinde oyundan alındı.

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Valbuena’dan savunmaya yardım etmesi konusunda uzun süre talepleri olsa da bir sonuca varamamıştı. Fransız futbolcu yine kendi bildiği gibi oynamayı sürdürmüştü.

Aatıf, belki hücumda Fransız yıldız kadar üst düzey yeteneklere sahip olmasa da oyunu iki yönlü oynamasıyla sistemin sağlıklı şekilde işlemesini sağladı.

Durumun farkında

İlk geldiği günden bu yana bireysel oynayan ve teknik heyetin çizdiği sınırların dışına çıkan Valbuena’nın bu davranışları sıkıntı yaratıyordu.

Kendini yıldız oyuncu kategorisinde gören Fransız futbolcu, oyunu tek başına yönlendirmek istiyor ve bireyselliği ile sonuca gitmeye çalışıyordu. Takımın kendi etrafında oynamasını bekliyordu.

Teknik Direktör Kocaman ısrarla bu durumu düzeltmeye çalışsa da başarılı olamadı. Ardından futbolcusunu ikinci yarının ortalarında oyundan almaya başladı.

Valbuena olmadan da sonuçların gelmesi, takımın kazanması ve daha da önemlisi iyi oynaması sonrası Fransız oyuncu da artık teknik heyetin istediği şekilde oynamak zorunda olduğunu anladı. Aksi taktirde Valbuena yedek kalmaya devam edecek.

Sezon başından bu yana farklı olarak son dönemde Valbuena’da bu konuda bir değişim ve çaba gözlemlendiği de belirtildi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ