MENÜ

Markovic: "Bizim için kırılma maçı olabilirdi ama yapamadık"

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 7. hafta maçında temsilcimiz Gaziantep Basketbol'un, Fransa temsilcisi Elan Chalon’a 73-68 yenildiği maçtan sonra iki takımın antrenörleri açıklamalarda bulundular.

Markovic: "Bizim için kırılma maçı olabilirdi ama yapamadık"

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 7. hafta maçında Fransa temsilcisi Elan Chalon’a 73-68 yenilen Gaziantep Basketbol’un başantrenörü Nenad Markovic, mental açıdan iyi durumda olmadıklarını söyledi.

Markovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, pota altında eksik olmalarına rağmen iyi oynadıklarına inandığını aktardı.

Savunmada çok basit hatalar yaptıklarını ifade eden Markovic, şöyle konuştu: "Çok çabuk oyundan düşmemiz, bu hale gelmemize neden oluyor. Mental olarak iyi değiliz. İlk periyotta önde olmamıza rağmen savunmada çok yumuşaktık. 10 maç kaybetmiş bir takım var. Toparlamak kolay olmuyor. Bunun gibi müsabakalar bizim için kırılma maçı olabilirdi ama yapamadık. Mental olarak çok çalışıp takım haline gelmemiz lazım."

Artık kendileri adına kolay ya da zor maç olmadığını dile getiren Markovic, ligde ve Avrupa’da her karşılaşmayı kazanmak istediklerini kaydetti.

Elan Chalon Başantrenörü Jean Denys Choulet ise galip geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Takım olmayı başarmaları halinde kazanabileceklerini bildiklerini aktaran Choulet, "Gaziantep takımının bireysel olarak çok yetenekli oyuncuları var. Bugün çok iyi savunma yapmasak da hücumda çok etkili olmasak da kazanmak güzel." ifadelerini kullandı.

Ribauntlarda etkili olduklarını ifade eden Choulet, ortalamalarının üzerinde istatistiklere ulaştıkları için de mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ