MENÜ

(ÖZET) Trabzonspor-Antalyaspor maç sonucu: 3-0

Süper Lig'in 14. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Antalyaspor'u ağırladı. Mücadeleyi Bordo Mavili ekip golcüleri Burak Yılmaz (2) ve N'Doye'un golleri ile 3-0 kazandı. Alt sıralardan kurtulmak adına hesaplar yapan Akdeniz ekibi ise mücadeleden eli boş dönmek zorunda kaldı.

(ÖZET) Trabzonspor-Antalyaspor maç sonucu: 3-0

Rıza Çalımbay ile çok iyi bir seri yakalayan, 4 maçta 10 puan toplayan, ilk deplasman galibiyetini geçtiğimiz hafta Sivas’ta alıp moral bulan Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda da Erzurumspor önünde 4-0’lık bir sonuca imza atmayı başarmıştı.

Karadeniz ekibi, Süper Lig yarışının derbi neticesiyle beraber iyice kızıştığı bir periyotta Antalyaspor'u 14. hafta mücadelesinde sahasında ağırladı. Mücadeleyi Bordo Mavili ekip 3-0'lık skorla kazandı ve bu sezon ilk kez 3'te 3 yapma başarısını gösterdi.

Bu mücadeleyi önemli kılan diğer detaylardan biri de Rıza Çalımbay oldu. Antalyaspor’dan buruk bir şekilde ayrılan Çalımbay, eski çalıştırdığı takım karşısında galibiyet almayı başardı.

Trabzonspor fikstürü, kalan maçları | 2017-2018 sezonu TS Maçları

Sakatlıklar maça damga vurdu

Mücadelede Durica ve Eto'o'nun sakatlıkları damga vurdu. 27. dakikada Trabzonspor'da omzundan sakatlanan Durica oyuna devam edemedi ve yerini Mas'a bıraktı. Antalyaspor'un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o da oyuna devam edemeyen bir diğer isim oldu. Golcü futbolcu 69. dakikada yerini Emre Güral'a bıraktı.

(ÖZET) Trabzonspor-Antalyaspor maç sonucu: 3-0



Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri Burak Yılmaz (2) ve N'Doye kaydetti. İlk olarak Burak Yılmaz sahneye çıktı. 41. dakikada Trabzonspor'un golcüsü savunmanın arkasına sarktı ve kaleci Ferhat Kaplan'ın üzerinden aşırtma şutla takımını maçta 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Süper Lig puan durumu - 15. hafta son durum - Puan farkı kaç oldu?

Burak yine sahnede

58. dakikada Trabzonspor, Dame N'Doye'un golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Yusuf Yazıcı'nın pasıyla ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Dame N'Doye, Ondrej Celustka'yı ekarte ederek içe kat etti ve sağ ayağıyla topu kaleye gönderdi. Diego Angelo'ya da çarpan meşin yuvarlak uzak köşede ağlarla buluştu.

Burak Yılmaz 88. dakikada yeniden sahneye çıktı. Yusuf Yazıcı'nın pozisyonunda top kaleci Ferhat'tan sekti. Topu iyi takip eden Burak kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti.

Alınan bu sonuçla Trabzonspor puanını 22'ye yükseltti. Antalyaspor ise 13 puanda kaldı.

(ÖZET) Trabzonspor-Antalyaspor maç sonucu: 3-0



11'LER...

Trabzonspor: Onur, Durica, Tomas, M.Akbaş, Pereira, Okay, Onazi, Yusuf, Castillo, Burak, N'Doye

Antalyaspor: Ferhat, Celutska, Chico, Diego, Sakıb, Charles, Yekta, Vainqueur, Maicon, Deniz, Eto'o


Maçtan notlar

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalyaspor karşısında ligde son oynanan Demir Grup Sivasspor maçının 11’inden farklı olarak 2 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, savunma hattında sakatlığı bulunan Uğur’un yerine Hubocan’a, Mas’ın yerine ise Mustafa Akbaş’a ilk 11’de görev verdi. Sakatlığı bulunan ve tedavileri devam eden Batuhan, Uğur ile Sosa’nın yanı sıra genç oyuncular Abdurrahim ve Uğurcan 21 kişilik kadroda yer almadı.

Çalımbay eski takımına karşı

2017-18 sezonuna Antalyaspor’un başında başlayan ancak ligin 5’inci haftasında oynanan Kayserispor maçının ardından Antalyaspor ile yollarını ayıran teknik direktör Rıza Çalımbay, bu kez eski takımına karşı Trabzonspor’un başında görev aldı.

Lucescu da maçı izlemeye geldi

Bu arada A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yardımcısı Tayfur Havutçu da Trabzonspor - Antalyaspor karşılaşmasını izlemek için Şenol Güneş Spor Kompleksi’ne geldi.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Trabzonspor’un Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmada bordo-mavili taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Trabzonsporlu taraftarlar bu maçta da tribünlerin büyük bölümünü doldururken, karşılaşma öncesi de futbolcuları tribünlere davet ederek sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmayı az sayıda Antalyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

'Engel olma destek ol' pankartı ile sahaya çıktılar

Futbolcular maç öncesi sahaya Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekmek için ‘Engel olma destek ol’ yazılı pankart ile çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ