MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara at yarış tahminleri

25 Kasım Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.


Dört dörtlük Ankara programına dört banko yakışır…

1.AYAK: İrlanda’nın kalburüstü aygırlarından birisi olan Intense Focus’un ülkemizdeki birkaç temsilcisinden biri olan ERENDIRA, yarış hayatına kum pistte 1-2-2-1 şeklindeki harika performanslarla başlamasına rağmen ilgililerinin tercihiyle çim pistte ve sert gruplarda mücaleler verdi. Nispeten başarılı da oldu. Son katıldığı KV-8 Fethiye Koşusunda yeniden kum piste dönen yetenekli safkan, güçlü rakibi Fratelli’ye geçilmesine rağmen birçok klas safkanı geride bırakmasını bildi. Yakaladığı üstün formuyla uygun rakiplerini geride bırakması olağan neticedir.

2.AYAK: Ara sonrası gördüğü iki yarışıyla açıklarını gideren ve üçüncü yarışını ise etkili sprintiyle kazanan ARDALI, benzer şartlar altındaki bu yarıştan da zaferle ayrılabilir. Pedigrisine yakışır biçimde uzun mesafeli kum yarışlarında gösterişli performanslara imza atan GALLOP TO WEST, lehine koşullar altında ilk ve sert rakibidir. Start çıkışında fazla sorun yaşamazsa CREED, kum piste rağmen JAMES BOND, apranti indirimine gidilmemesini yadırgasam da MADEMOISELLE ve yarış gördükçe formunu geliştiren OĞLUM OZAN ise kuponlardaki yerini almalıdır.

3.AYAK: Her ne kadar 4 yukarı Arap kısraklarına mahsus bir mücadele olsa da start alacak safkanlar 5,6 ve 7 yaşındalar. Bu safkanlardan BESSEY ve GÜZELKAYA ise eküri olarak iştirak edecekler. Eküriler koşunun ve günün büyük favorisi konumundalar. Bence de favori çıkmalar son derece doğal. Zira 101 ve 98 handikap puanlarına sahipler. Mücadelenin eküri bitmesi bile olası. Misli biteceğini düşündüğüm programın ikinci bankosu olarak öneriyorum.

4.AYAK: 3 yaşlı dört İngiliz atının Şartlı-4 mücadelesinde, bana göre yine bir isim ön plana çıkmakta. Yarış hayatına çok iyi başlangıç yaptıktan sonra dört ay kadar ara veren DEUCALION, ara sonrasında gördüğü iki startında da altıncı kaldı. Zaten safkanın tabela dışında başka yarışı bulunmuyor. Bu altıncılıklardan sonra hızla kondisyon açığını gideren safkan, son yarışlarında üst üste ikinci olarak fit duruma ulaştığını kanıtladı. Kum piste çok yatkın pedigrisiyle uygun rakiplerini geride bırakarak özlediği birinciliğe ulaşacağı kanaatindeyim. Günün üçüncü bankosu olarak değerlendirmeye alabiliriz.

5.AYAK: Efsane Sunday Silence’ın en üretken kollarından Hat Trick’in Avrupa’daki yetenekli oğlu Dabirsim, yarış hayatında katıldığı yedi koşunun beşini kazanmayı başarmakla kalmayıp, 2011 yılında Fransa’da yılın atı seçilmişti. Aynı zamanda şampiyon 2 yaşlı tay unvanını da elde ederek büyük başarıya mazhar oldu. Ülkemizdeki üç temsilcisinden biri olan HEADMAN, yarış hayatına muhteşem başlayarak üstün pedigrisinin hakkını verdi. Bir kez daha benzer farkla kazanmasını beklediğim safkanı günün dördüncü bankosu olarak FANATİK HİPODROM okurlarına önermekte beis görmüyorum.

6.AYAK: Günün son ayağını ne yazık ki diğer ayaklardaki gibi sizler için kolaylaştıramıyorum. Zaten buna da pek lüzum kalmadı. Elbette kriterlerim çerçevesinde bir sıralama yapacağım. Bu sıralamanın en üstünde ise son startını beğendiğim ÇAKIRALİ bulunmakta. KURYE, ADAM, KRALINADAMI, SEMİHKAN, MUSONRÜZGARI, SERDENGEÇER ve NATUHAY ise sıralamanın diğer basamaklarını oluşturan isimler. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 5 ) ( 5.3.7.8.1.4 ) ( 1 ) ( 1 ) ( 2 ) ( 8.6.5.4.1.2.3.7 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ