MENÜ

ÖZET Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maç sonucu: 0-0

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. Şampiyonlar Ligi'nden zaferle dönen Beşiktaş, ligde yine puan kaybı yaşadı. Siyah-Beyazlılar, Akhisarspor'un ardından Evkur Yeni Malatyaspor'la da 0-0 sona erdi.

ÖZET Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maç sonucu: 0-0

Maçtan dakikalar şöyle;

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Yeni malatyaspor ile karşılaşıyor. Mücadele, hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile başladı.

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak ev sahibi Yeni Malatyaspor'dan geldi. 7. dakikada kullanılan köşe vuruşunda stoperden ileriye çıkan Sadık'ın kafa vuruşu direkten oyun alanına geri döndü. Maçta ilk 15 dakika geride kalırken iki takım da dengeli bir mücadele ortaya koydu.

22'de Malatyaspor'da sağ kanatta topla buluşan Pereira'nın ortasında Azubuike'nin kafa vuruşunu Fabri kolaylıkla kontrol etti.

İlk yarı da iki takımda etkili bir futbol ortaya koyamadı ve devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarı Evkur Yeni Malatyaspor'un vuruşu ile başladı.

49. dakikada Yeni Malatyaspor'da Azubuike, Tolgay'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

50. dakikada defanstan uzun topla çıkan Beşiktaş'ta rakip takım ceza sahası içinde topu göğüsüyle kontrol eden Cenk'in dönerek yapmış olduğu şut, kaleci Ertaç'ta kaldı.

Net gol kaçtı!

54. dakikada Malatyaspor gole çok yaklaştı! Pereira'nın ortasında ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Butaib'in vuruşu dışarı çıktı ve Malatyaspor net golü kaçırdı.

58. dakikada Beşiktaş'ta Quaresma oyundan çıkarken yerine Alvaro Negredo girdi.

Beşiktaş, karşılaşmadaki ilk isabetli şutunu 62. dakikada buldu. Cenk'in uzaktan şutunu kaleci Ertaç kurtardı.

karşılaşmada 68. dakikada oynanırken iki takım da bu dakikalarda daha istekli oynamaya başladı.

69. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topu önünde bulan Gökhan 'ın vuruşunu Ertaç kurtardı.

Beşiktaş'ta Oğuzhan oyuna girerken Atiba oyundan çıktı.

72. dakikada Malatya'da Azubuike oyundan çıkarken yerine Diallo girdi.

Necip sakatlandı!

Siyah-Beyazlılarda maç öncesinde sakatlanan Pepe'nin yerine sahada olan Necip de sakatlandı. Teknik Direktör Şenol Güneş, savunmaya genç oyuncu Fatih'i dahil etti.

Son 10 dakikaya girilirken Siyah-Beyazlılar, Malatyaspor kaleisnde pozsiyon arasa da bulmakta zorluk çekiyor.

Negredo'nun şutu direkten döndü!

85. dakikada Oğuzhan'ın yaptığı ortada Negredo'nun kafa vuruşu üst direkten auta gitti.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve Beşiktaş, ligde üst üste ikinci maçından da berbaerlikle ayrıldı.

************************
Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider çıkmayı garantileyen ve Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son iki maçı kazanan Beşiktaş 13. hafta maçında Yeni Malatyaspor'a konuk olacak. Devler Ligi’nde G Grubu 5. maçında Porto’yla Vodafone Park’ta 1-1 berabere kalıp son 16 biletini kapan Beşiktaş, lige kilitlendi. Son 2 sezonunu şampiyon olarak tamamladıkları Spor Toto Süper Lig’de istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, bugün konuk olacakları Evkur Yeni Malatyaspor ’u devirip yeni bir serinin başlangıcını yapmayı hedefliyor. Porto maçı sonrasındaki takım çalışmalarında oyuncularını mutlak 3 puan parolasıyla hazırlayan teknik direktör Şenol Güneş, formda hücum hattıyla istediği 3 puanı alacağına inanıyor.

Daha önce Beşiktaş'ın açıkladığı 11'de sahada olan Portekizli savunmacı Pepe, ısınırkan sakatlık yaşadı. Beşiktaş'ta Tosic ve Medel cezası nedeniyle bu karşılaşmanın kadrosuna alınmamıştı. Pepe'nin yerine Necip Uysal sahaya çıkacak.

11'LER...

Yeni Malatya: Ertaç, Chebake, Yalçın, Sadık, Cissokho, Aytaç, Murat, Pereira, Azubuike,Adem Büyük ve Khalid
Yedekler: Farnolle, Barazite, Eren, Sincere, Ferhat, Murat, Arturo Mina, Dia, Denning, Diallo

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Necip, Mitrovic, Adriano, Quaresma, Atiba, Tolgay, Babel, Talisca ve Cenk
Yedekler: Tolga, Utku, Fatih, Orkan, Oğuzhan, Lens, Mustafa, Negredo,Pepe

Maçtan notlar

Süper Lig’in 13. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’a konuk olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, cezalı oyuncuların yanı sıra mücadele öncesinde sakatlık yaşayan Pepe’nin durumu nedeniyle hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Porto ile oynanan maça göre ilk 11’de zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11’den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal’a şans verdi.

Beşiktaş’ta sarı kart cezalısı Dusko Tosic ile Gary Medel de 13. hafta mücadelesinde takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11’de başladı.

Siyah-beyazlı ekip, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Mitrovic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun 11’iyle çıktı.

Ev sahibi ekipte iki değişiklik

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig’in 12. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11’ine göre kadroda iki değişikliğe gitti.

Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11’iyle çıkardı.
Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib’e görev verirken, o mücadeleye 11’de başlayan Batuhan Altıntaş’ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite’nin yerine Azubuike’yi görevlendirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor’dan Beşiktaş’a kutlama

Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş’a maç öncesinde jest yaptı.

Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı.

Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.

Yeni Malatya Stadı tamamen doldu

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının oynandığı Yeni Malatya Stadı tamamen doldu.

Süper Lig’in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.

Taraftarlara çiğköfte dağıtıldı

Maç öncesi Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Sait Aybak, taraftarlara çiğköfte dağıttı.

Evkur Yeni Malatyaspor’un göğüs sponsoru da olan Aybak’ın organizasyonunda Yeni Malatya Stadı kapasitesi olan 27 bin 44 adet çiğköfte, hem ev sahibi takım hem de Beşiktaş taraftarlarına ücretsiz olarak verildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ