MENÜ

Türkiye - Letonya maçı hangi kanalda?

Türkiye Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında Letonya ile karşılaşıyor. Peki, Türkiye - Letonya maçı hangi kanalda? Detaylar fanatik.com.tr'de...

Türkiye - Letonya maçı hangi kanalda?

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında Letonya ile karşı karşıya geliyor. Başantrenör Ufuk Sarıca yönetimindeki ay-yıldızlılar, Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’na katılabilmek için B Grubu’nda sırasıyla Letonya, Ukrayna ve İsveç’le karşılaşacak.

Türkiye - Letonya maçı hangi kanalda?


Bugün saat 19:00'da başlayan mücadele NTVSPOR'dan canlı yayınlanıyor. Milliler, ertesi gün Ukrayna’ya gidecek. Başkent Kiev’de 26 Kasım Pazar günü Ukrayna ile karşılaşacak.

Avrupa Şampiyonası’nda son 16 oynadı

Milliler, Türkiye’de düzenlenen 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda son 16 turuna kadar yükselmişti. Ay-yıldızlılar, D Grubu’nu 4. sırada tamamlayarak bir üst tura çıkmış ve İspanya’ya elenmişti. Milliler, yarınki rakibi Letonya ile Avrupa Şampiyonası’nda da karşılaşmıştı. Ufuk Sarıca’nın öğrencileri Letonya’ya 89-79 mağlup olmuştu.

Milli takımda önemli eksikler

2019 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nin sezon içine denk gelmesi milli takımda önemli eksikliklere sebebiyet verdi. FIBA ve THY EuroLeague takviminin çakışması sebebiyle Fenerbahçe Doğuş’tan bazı isimler milli takımın 14 kişilik kadrosuna davet edilmedi. NBA’deki oyuncular da sezon devam ettiği için milli takımlara gelemedi.

Son Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden, Fenerbahçe Doğuş’un oyuncuları Sinan Güler ve Barış Hersek ile NBA’de yer alan Cedi Osman ve Furkan Korkmaz ay-yıldızlı formayı elemelerde giyemeyecek. Avrupa Şampiyonası’nda sakatlığından dolayı mücadele edemeyen Fenerbahçe Doğuş’un oyuncusu Ali Muhammed de kadroya çağırılmadı. Öte yandan, son Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı terleten Beşiktaş Sompo Japan’ın oyuncusu Kenan Sipahi de kadroda kendine yer bulamadı.

Letonya da eksik

Letonya milli takımında da son Avrupa Şampiyonası’nda önemli eksikler bulunuyor. Letonya’nın en önemli isimleri Dairis ve Davis Bertans kardeşler ile Kristaps Porzingis kadroda yer almıyor. NBA’de San Antonio Spurs de forma giyen Davis Bertans ile New York Knicks de oynayan Porzingis bu nedenle milli takıma gelemedi.

THY EuroLeague’nde mücadele eden İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Olimpia Milan’da forma giyen Dairis Bertans da milli takıma davet edilmedi. Letonya, son Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale kadar yükselmiş ve bu turda kupayı müzesine götüren Slovenya’ya 103-97 yenilerek elenmişti.

Eleme formatı nasıl olacak?


FIBA'nın yeni formatına göre sezon içinde oynanacak elemelerde ülkeler, A ve B klasmanlarına ayrılarak maçları oynayacak. Avrupa elemelerinde A klasmanında 32 ülke, 4'erli 8 grupta mücadele edecek. İlk turda gruplarında ilk 3'e giren ekipler, 6'şar takımın yer alacağı ikinci tur gruplarına yükselecek.

İkinci turda gruplarını ilk 3 sırada bitirecek ekipler de 2019 FIBA Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak. İkinci tura kalamayan takımlar ise B klasmanının en iyileriyle bir sonraki elemeler için A klasmanındaki yerlerini korumak için sahaya çıkacak.
2019 FIBA Dünya Kupası için elemeler, Kasım 2017'de başlayıp Şubat 2019'da sona erecek.

Diğer yandan Afrika, Amerika ve Asya elemelerindeki 16'şar ülke ise 4'er takımdan oluşan 4'er grupta mücadele edecek.

Dünya Kupası Eleme Grupları...

Çin'in ev sahipliğinde 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde yapılacak 2019 FIBA Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri'nde oluşan gruplar şu şekilde:

A Grubu: Karadağ, Slovenya, Belarus, İspanya
B Grubu: İsveç, Türkiye, Letonya, Ukrayna
C Grubu: Polonya, Kosova, Litvanya, Macaristan
D Grubu: İtalya, Hollanda, Hırvatistan, Romanya
E Grubu: Bosna Hersek, Belçika, Fransa, Rusya
F Grubu: Bulgaristan, Çekya, İzlanda, Finlandiya
G Grubu: Almanya, Sırbistan, Avusturya, Gürcistan
H Grubu: İsrail, Büyük Britanya, Yunanistan, Estonya

Türkiye'nin kadrosu...

Doğuş Balbay, Birkan Batuk (Anadolu Efes), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Doğuş), Tolga Geçim (Banvit), Sertaç Şanlı, Semih Erden (Beşiktaş Sompo Japan), Furkan Aldemir (Darüşşafaka), Göksenin Köksal, Ege Arar (Galatasaray Odeabank), Berk İbrahim Uğurlu, Metin Türen, Alp Karahan (Pınar Karşıyaka), Metecan Birsen (Sakarya Büyükşehir Belediyespor), Barış Ermiş (TOFAŞ)

Letonya'nın kadrosu...

Leteonya, FIBA Dünya Kupası Elemelerinin ilk karşılaşmaları içim Milli Takım kadrosunu açıkladı.

Skele, Jakovics, Blums, Ausejs, Peiners, R.Kurucs, Silins, Smits, Mejeris, Freimanis, Grazulis, Pasecniks.

Karlis ve Gromovs de yedek olarak yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ