MENÜ

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın İzmir at yarış tahminleri

23 Kasım Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

İki “Sihirbaz” bir araya gelirse?

1.AYAK: Gün içinde ilk kez piste çıkacak tüm taylarımıza sağlıklı ve başarılı bir yarış hayatı dileyerek günün kritiğine geçiyorum. Çok sayıda uzun galobu bulunan NIGUEL, 1.000 metrelik işlerinde iyi durumda görünen CONTRELE TEMS, temsilcileri kum pistte harikalar yaratan Yonaguska’nın tayı ASYAFIRTINASI, iyi bir ekürinin tayı olan AGAFYA, benzer durumdaki BUZNEFES, etkili jokeyiyle MOONSTONE ve hazırlıklarını İstanbul’da tamamlayıp gelen AKGÜN REİS ilk planda şanslı gördüğüm isimler.

2.AYAK: Doping cezası sebebiyle kısa süre geriye alınan ve sahibi değerli dostum Murat Dragumandan’ın cezayı yatırması sonucu yeniden koşmaya hak kazanan OASIS, son startında ciddi faullere maruz kalmasına rağmen yakın ara ikinci olarak istenilen seviyeye ulaştığını kanıtladı. Daha iyi durumda katılacağı mücadeleyi kazanabilir. Uzun mesafelerde etkili temposuyla sonuç alabilen GEÇİT YOK, bir görünüp bir kaybolan DEMİRRIFKI, yeterli form seviyesine ulaşan FLASH IS BACK, kum piste rağmen kalitesiyle söz sahibi olabileceğini düşündüğüm BİNGÖLLÜM ve son haftalarda formunda gözle görülür kıpırdamalar olan AKHTAMAR ise ihmal edilmemesi gereken rakipleridir.

3.AYAK: Geçtiğimiz sezon üst üste harika performanslara imza atarak dikkatleri üzerine çeken VENUS DAUGHTER, dört ay kadar ara verdikten sonra iki yarış görerek açıklarını giderdi. Uygun rakipleri arasında öncelikle düşünülmelidir. Henüz en iyi yarışını koşmayan KEEP WALKING, lehine pist ve mesafede UÇAK KAÇTI, yeniden eski formuna yaklaşan TRIPLE CROWN, yarış görerek hızla toparlanan MEHMET ABİ, süratli stiliyle AUBERON ve som yarışında yeşil ışık yakan VAROLHAN ise ayrımsız şekilde düşünülmesi gereken diğer isimler.

4.AYAK: İlerleyen yaşına rağmen güçlü kan hattını inkar etmeyen MURATEFE, en iyi olduğu pist ve mesafede birinciliğin en güçlü adayıdır. Üst üste gösterişli yarışlara imza atan AHBER ilk ve sert rakibidir. Zaman zaman farklı performanslar sergileyen UÇAN MARTI, tabela içindeki yarışları hayli tatminkar olan CANIM MİRA ve son günlerde farklılaşan TUMBULEFE ise mutlak suretle kuponlardaki yerini alması gereken diğer safkanlar.

5.AYAK:
Bilgin – Öyküm orijiniyle ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken ARTİSEMRE, İzmir kumunda önemli başarılara imza atan Bürebey ile aynı anne hattından gelmekte. Hatta annesinin Bürebey’in tam kardeşi olduğunu söylersem safkanın kan hattı hakkında daha iyi fikir vermiş olurum. İstanbul çim pistindeki son startına baktığımızda ise son 100 metreye kadar önde ve kazanacak pozisyonda olduğunu ama biraz da erken yürümesinin etkisiyle üçüncü kaldığını görüyoruz. Bu kez sprint mesafesini biraz daha iyi ayarlaması halinde rakiplerine egemenlik kurması olağan neticedir. Günün ilk bankosu olarak öneriyorum.

6.AYAK: Şartlı-1 mücadelenin bölünen tarafında, hemen her fırsatta klasından bahsettiğim Victory Gallop’un, Avrupa’nın en üretken aygırı Sadlers Wells’in kızı Annesley’den verdiği SİHİRBAZ, hazırlık bakımından da dikkat çekmekte. Çok sayıda 800 metrelik işi bulunan tay, son haftalarda gerçekleştirdiği uzun galoplarında da tatminkar dereceler ortaya koydu. İsmine yakışır “Sihirbaz” mahlaslı jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanarak, iki sihirbazın bir araya geldiğinde neler yapabildiğini göstermesini bekliyorum. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 6.3.9.8.10.5.1 ) ( 4.3.5.6.7.12 ) ( 2.10.5.4.3.1.6 ) ( 1.2.5.3.6 ) ( 1 ) ( 7 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ